Літаки України

 
  • Версія друку Весь реферат без реклами та завантаження шаблону:)
  •  
    Реферат на тему:
    Літаки України


    Україна входить у вісімку країн з найрозвинені-шою авіацією. До того в нашій країні відбуваєть-ся повний цикл створення літаків — від розробок у КБ до готових машин на авіазаводах.
    Світову славу отримало Київське конструкторсь-ке бюро, яке довгий час очолював Олег Костянти-нович Антонов. Головне завдання КБ Антонова — розробка транспортно-пасажирських літаків.
    Ан-2 (1948 р.) — перший гвинтовий транспорт-ний літак.
    Цей літак мав метале-ву конструкцію, зокрема крил та хвостового опе-рення, оснащених полот-няною обшивкою.
    Призначення Аи-2 — обслуговування сільсько-господарського виробництва.
    Ан-12 (1958 р.) — гвинтовий транспортний літак. Літак мав багатоколісне низьке шасі, що дозволяло здійснювати посад-ку та зліт з грунту. Така конструкція вантажного літака стала використову-ватися у наступних тран-спортних літаках КБ Ан-тонова.
    Призначення Ан-12 — перевезення вантажів, са-мохідної техніки, парашут-но-десантних військ. Для цього в кормовій части-ні фюзеляжу літака передбачено великий вантаж-ний люк.
    В кінці фюзеляжу, за рулем висоти, було облад-нане місце для стрільця.
    Ан-12 отримав популярність у багатьох країнах світу, їх поставляли у деякі країни Європи, Іорданію, Індію, Ірак, Іран, Афганістан, Китай, Алжир. Ан-12 брав участь майже у всіх збройних конфлі-ктах світу.
    Ан-22 «Антей» (1967 р.) — турбогвинтовий чотиридвигуновий літак. «Антей» вважався велетнем серед літаків.
    Вантажопідйомність цього літака становить 100т, швидкість 550 км/год., дальність польоту — 5000 км. Ан-22 спроможний перевезти до 290 солдат, серед-ні танки і всі типи літаків військової авіації. Цей літак може злітати із засніжених і навіть ґрунто-вих аеродромів.
    На цьому літаку встановлено 41 світовий рекорд. Так, у 1967 р. на Ан-22 було встановлено рекорд вантажопідйомності — 100,4 т; у 1975 р. «Антей» подолав відстань 5000 км з вантажем 50 т.
    Ан-26 (1970 р.) — військово-транспортний літак, на якому були встановлені більш потужні турбо-гвинтові двигуни та перероблена хвостова части-на фюзеляжу для вантажного люка, транспортера і талі.
    Літак мав універ-сальний трап-апарель. Цей трап під час на-вантаження самохід-ної та колісної тех-ніки відхилявся на землю і вбирався під фюзеляж після закін-чення завантаження.
    Для точного викиду вантажу або висадки десанту у задній частині пілотської кабіни (з лівого боку фюзеляжу) був встановлений блістер.
    АН-72 (1977 p.) — реактивний легкий транспорт-ний літак.
    При створенні йо-го конструкції використано нетрадицій-ні методи підвищен-ня піднімальної сили.
    Ан-72 відзначався простотою керування. Для розбігу йому досить 400—450 м.
    Ан-74 (1989 р.) — реактивний транспортний літак, який має більш досконале бортове радіо-електронне обладнання порівняно з Ан-72.
    Призначення Ан-74 — виконання транспортних робіт в умовах крайньої півночі.
    На цьому літаку була встановлена протиобледеніла система, удоскона-лена система обогріву, а шасі можна було заміни-ти на лижі.
    Відомий факт, коли лі-так цього типу сів на підготовлену крижину дов-жиною 600 м з вантажем 2000 кг.
    Ан-124 «Руслан» (1987 p.) — важкий військове-транспортний літак. Це най-більший літак у світі військово-транс-портної авіації.
    Швидкість літака досягає 850 км/год. Ан-124 належить 21 світовий рекорд. Так, у 1985 р. Ан-124 підняв вантаж вагою 171 219 кг на висоту 2000 м, а в 1987 р. він встановив рекорд дальності польоту по замкненому маршруту 20150,92 км.
    У польоті «Руслан» повністю герметизований, а на землі у ньо-го відкриваються вантажні люки як з носової частини, так і з хво-стової. У фюзеляжі можна розмі-стити автобуси або машини, не-великі літаки та залізничні ван-тажні вагони.
    Ан-225 «Мрія» (1988 p.) — вантажний літак. Це найбільший літак у світі.
    Він створювався як стартовий комплекс для космічних кораблів багаторазового використання.
    Для цього космічний корабель припускалось роз-ташовувати над фюзеляжем. Ан-225 має злетіти зі звичайного аеродрому, розігнатися до заданої швид-кості, після чого космічний корабель повинен від-ділитися від літака і продовжити самостійно політ у космічний простір, а Ан-225 повернутися на аеро-дром. Таким чином, виводити багаторазовий кос-мічний корабель можна з будь-якого аеродрому.
    «Мрія» переносить ва-нтаж до 250 т — тобто такий, який можна пе-ревезти на восьми заліз-ничних платформах, або п'ять цистерн з нафтою. Швидкість цього літака досягає 850 км/год.
    Ан-225 встановив 110 світових рекордів за один політ й перевершив усі досягнення літаків сві-ту! Наприклад, Ан-225 підняв вантаж 156,3 т на висоту 2000 м. Пере-віз без посадки вантаж 155 т (Київ—Санкт-Петербург і назад). «Мрія» піднялася на рекордну висоту серед суперважких літаків — 12 410 м.Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы