Наркотики – це добре чи погано?

 
Бережись, підліток! Одного разу сказавши наркотикам “так” і спробувавши їх, ти ризикуєш знайти інше життя. Коротке життя наркомана.

Видиме блаженство, відсутність проблем, «кайф» – все це проходить, коли перестає діяти доза. Залежність – ось що чекає кожного хто обрав цей шлях.

Ти молодий і повний енергії. Попереду все життя, прекрасне і принадне. І ще багато свободи і спокус. Наприклад, тобі запропонували спробувати наркотик … Що по-твоєму наркотик? Прояв свободи? Протесту? Незвичайні враження? Цікавість чи данина дружбі в компанії? «Друзі» тобі скажуть: «Це кайф! Кльовий спосіб вирішити власні проблеми!»… Так, це задоволення. Але за задоволення треба платити. Тупим болем нескінченної, нестерпної, нудотної ломки. Так, з наркотиком твої проблеми здадуться тобі нікчемними. На час … А потім обрушаться на тебе лавиною, з-під якої ти навряд чи зможеш видертися.

Наркотик зажадає всю увагу собі. Ти втратиш контакт з усіма близькими людьми – вони будуть проти тебе. Сварки, конфлікти, вічна війна у родині. І нескінченна брехня з твоєї сторони. Друзі перестануть розуміти тебе – у них інші інтереси, вони ростуть, а ти скачуєшся вниз. Улюблені підуть – чи варто любити безвольного і хворого каліку, до того ж брехуна, на якого не можна покластися. І ти завиєш від самотності.

Наркотик приведе тебе в кримінальне середовище – якщо ти тримаєш його в руках – ти вже порушник. Наркотик – безжалісний кат. Дуже скоро він зажадає: « Вкради, убий, але дістань чергову дозу!». І ти не зможеш відмовити йому . Ти перетворишся на загнаного звіра – будь-яка людина у формі буде викликати у тебе липкий холодний страх.

Наркотик перетворить тебе в молодого старого з гнилими нутрощами і негодним серцем. Будь-яка хвороба буде відчувати себе королевою в твоєму зношеному тілі. Але ти не підеш до лікарні – ти будеш боятися лікаря, він все побачить і дізнається. Тебе поставлять на «облік» у наркологічний диспансер. Ти познайомишся з передозуваннями, абсцесами, сепсисом, а гепатити та СНІД стануть твоїми кращими друзями.

Отже, тобі запропонували спробувати наркотик. Ти в нерішучості… Твої «друзі» тобі скажуть: «Ну це ж тільки разок! Це класно, не страшно і не небезпечно!». Але твої «друзі» ніколи не скажуть тобі, що за задоволення треба платити:

–         отримати залежність;

–         померти від передозування;

–         заразитися гепатитами та ВІЛ – інфекцією можна і в перший «разок».

Наркоманія і СНІД – це як два в одному, у твоєму одному єдиному дорогоцінному житті! А кращим захистом від наркоманії є боягузлива, дурна, безглузда, смішна, уперта категорична відмова від «один раз спробувати» .

Перш ніж придбати порцію або дозу, подумай гарненько – навіщо тобі треба набивати чужу кишеню своїми кровними грошима? Якщо ти все ж з цікавості купив цю погань, не думай погодитися передати пакетик із сумнівним вмістом навіть своєму другові. (Найчастіше так і влипають в брудні історії). Яким би привабливим не здалася пропозиція спробувати трохи «щастя» – відмовся! Адже безкоштовним буває тільки сир у мишоловці .

Якщо, спробувавши наркотик, ти не проти повторити, не забувай – за все треба платити! Чи готовий ти заплатити такою ціною за зайву цікавість і сумнівну романтику?
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы