Навчися спочатку доброти, а потім мудрості, бо без першої важко навчитися останньої

 
Людина, яка робить добро, відчуває себе щасливим.

М. Горький

Доброта – це позитивна якість, якою повинна володіти кожна людина на планеті. Добра людина завжди надасть допомогу тому, хто її потребує. У голод люди ділилися останнім шматком хліба. Люди здають кров, щоб допомогти хворим у важку хвилину; діляться дахом з тими, хто без житла. Ось це справжня доброта.

Декілька років тому в Японії стався сильний землетрус і цунамі, постраждали тисячі людей. Багато країн відразу ж відгукнулися на їхню біду , в тому числі і Україна. Відправляли до Японії рятувальні загони, медикаменти, продукти, одяг. Недарма народна мудрість говорить: «Доброта врятує світ».

Люди здавна вважали, що добро – це одне з важливих якостей. Навіть у народних казках добро перемагає зло. Добро може замінити подарунок на свято, допомогти хворому швидше подолати хворобу, підняти настрій в сумний момент.

В даний час все менше і менше людей, що володіють добротою. Все більше байдужих, егоїстичних. Люди байдуже ставляться до проблем і бід інших людей. Адже всі зайняті своїми справами, своїми турботами. Телефони, комп’ютери замінили людське спілкування. Техніка зробила людину залежною.

Дійсно, сьогодні, в добу, коли машини виконують сотні операцій і замінюють десятки людей, як першочергова постає проблема душевної теплоти. Тому необхідно частіше замислюватися над цим, бо треба бути добрішими один до одного, слухати, відчувати душі інших, не проходити повз людей, що кличуть на допомогу.

Погано, коли люди, прагнучи до власного благополуччя, забувають про те, що існують, живуть вони в цьому світі не одні, що навкруги теж люди, про яких потрібно думати, з якими необхідно рахуватися. А.П. Чехов говорив: «Поспішайте робити добро». А ще один дуже вірний вислів на цю тему відомий за стародавніх часів: «Навчися спочатку доброти, а потім мудрості, бо без першої важко навчитися останньої» – ці слова сказав давньогрецький філософ Сенека.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы