Для чого людині каятись?

 
Життя будь-якої людини складна і неоднообразне, в ньому трапляється різне, і ми повинні бути готові до цього. Навряд чи хтось стане з упевненістю сперечатися про те, що кожна людина хоче зробити так, як краще. Принаймні, якщо йдеться про неї саму або її близьких. Звичайно, не всі люди в нашому житті є конструктивними, тим не менше, більшість з них налаштована позитивно і творчо. Втім, навряд чи хтось застрахований від помилок. Саме на випадок скоєння помилок у житті кожної людини існує інститут каяття.

Що являє собою каяття? Ми чуємо це слово досить часто, тим не менш, далеко не всі люди розуміють його зміст досконало. Покаятися – означає визнавати свою вину, визнавати, що ти допустив помилку. Більш того, воно включає і жаль через те, що така помилка була здійснена. У деяких випадках таке каяття також пов’язане і з бажанням виправити власну помилку і відновити справедливий стан речей. Деякі люди вважають, що каятися дійсно треба, вони бачать в цьому реальну користь. Інші ж переконані, що каятися немає сенсу, вони швидше за все бачать в цьому щось образливе для себе, а тому, яких би помилок вони не робили, вони ніколи не каються з приводу цього.

Я переконаний, що людина каятися все-таки повинна. У цьому переконанні я виходжу з презумпції про те, що кожна людина дійсно хоче зробити якомога краще, прагне сама добитися успіху і допомогти оточуючим в цьому питанні. Отже, потрібно бути конструктивним. У свою чергу, людина ніколи такою не стане, якщо не буде каятися, тобто, визнавати свої помилки, прагнути їх виправити і щиро шкодувати про те, що такі помилки були допущені. Так, я допускаю, що деяким людям абсолютно байдуже, які наслідки будуть від їх дій. Такі люди, звичайно, ніколи і ні за що каятися не будуть. Вони, найімовірніше, рано чи пізно розчаруються в такій своїй життєвій філософії і зрозуміють, що вони дотримувалися її абсолютно даремно.

Каятися потрібно, це повинен розуміти кожен чоловік. Завдяки тому, що ти каєшся, ти, по-перше, даєш зрозуміти оточуючим, що ти шкодуєш про свою помилку. Коли людина щиро кається, інші люди розуміють, що перед ними дійсно відповідальна і добра особистість, якій реально можна довіряти. По-друге, каяття допомагає і самому тому, хто кається. Це так тому, що він, найімовірніше, вже не допустить тих життєвих помилок, які мали місце в його житті. А значить, надалі його життя стане більш світлим і передбачуваним.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы