Про що мене примусив задуматися роман «Чума»?

 
Кожен твір дає якийсь привід задуматися. Люди тому й читають, що прагнуть знайти щось нове для свого розуму і свідомості. Завдяки книгам ми можемо задуматися про те, про що раніше ніколи не думали і навіть не підозрювали. Однак ефект від читання не завжди однаковий. Деякі романи змушують замислитися надовго й залишаються в пам’яті людей на довгі роки. Інші – забуваються вже незабаром після прочитання. Звичайно, від сприйняття читача іноді залежить не менше, ніж від самого змісту роману. Що стосується мене, то роман Альбера Камю під назвою «Чума» по-справжньому змусив мене задуматися про багато аспектів нашого життя.

У цьому романі описано, як на невелике місто спустилася страшна кара, туди прийшло жахливе захворювання, яке загрожувало життю всіх його жителів. Цілком зрозуміло і природно, що після цього життя в містечку змінилася до невпізнання. Побут людей і їх звичайне існування просто перевернулися з ніг на голову. В місті був оголошений карантин. Звичайна міра для таких випадків, але що відчували люди? Я уявив, що і в моєму місті було введено щось подібне. Ніхто не може ні виїхати, ні в’їхати, все життя ніби завмирає, а місто перетворюється на якесь застійне місце. Але, звичайно, не в карантині основна проблема. Страшне захворювання, чума, починає просто-таки косити всіх навколо. Люди гинуть щодня. Я представив себе в таких же обставинах, коли навколо щодня гине один з тих, з ким я знайомий, або мій друг. Та й сам я ніяк не можу відчувати себе впевнено і в безпеці в таких непростих обставинах. Цілком ймовірно, що й самому можна захворіти і померти, якщо жити в місті, де панує чума.

Загалом, приводів задуматися цей роман дає по-справжньому багато. Тут можна задуматися і про крихкість нашого щоденного побуту, і про те, як же просто внести звичайне життя проблеми і неприємності. Це може бути пов’язано не тільки з чумою, але і з різними стихійними лихами, і з війною, яка, на жаль, останнім часом стала як ніколи актуальною в нашій країні. Я задумався і про те, що дуже важливо цінувати звичайне мирне життя, під час якого тобі нічого не загрожує, коли ти не боїшся вмерти через епідемію або збройне протистояння. Треба радіти життю, отримувати від нього задоволення, цінувати власний добробут і здоров’я своїх близьких. Може статися, що всі блага підуть за короткий час. Втім, слід готуватися до неприємностей заздалегідь і завжди пам’ятати, що життя може піднести неприємні новини.

Роман «Чума» – це видатний твір, він дарує нам приємні і захоплюючі години читання. Крім того, завдяки роману ми багато чому вчимося, замислюємося про важливі питання буття і починаємо краще розбиратися в житті.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы