Навіщо людям читати книжки?

 
Напевно, кожен з нас бодай раз у житті чув це запитання чи в хвилини душевної слабкості сам над цим задумувався. Часто це буває, коли завтра в тебе урок з літератури, а гігантський твір на 400 сторінок ще не дочитано. Або коли хтось дуже «розумний» наводить просто убивчий аргумент про те, що книжки абсолютно непотрібні у наш час високих технологій та телефонів з яблуками.
Навіщо ж людям читати книжки? Книжку треба розглядати не як архаїчну річ, а як джерело знань, яке буде актуальним завжди. Навіть зараз, коли Інтернет є вдома в кожного, а дієслово «погуглити» стало неймовірно популярною відповіддю на всі питання. Чому? Книжка – це той ключ, який відкриває вам щоразу інший світ. Ніколи не знаєш, які ж дивокраї очікують на тебе саме сьогодні, це завжди нетерпляче й напружене очікування епілогу, емоції, які ти переживаєш разом із головними героями. Жоден фільм цього не здатен замінити, бо книжка вчить нас мріяти та розвивати нашу уяву. Книжки дають нам могутній поштовх для розвитку, адже чим більше книжок людина прочитала, тим освіченішою вона стає. Це виявляється, перш за все, в тому, що вона може дискутувати на різні теми, має власну точку зору та ознайомлена із світовою скарбницею літератури.

Книжка завжди буде для кожного з нас тією сходинкою, яку дійсно важко подолати, особливо перші, адже перші кроки завжди даються тяжко. Але потім, чим вище ви підніматиметесь тими сходинками догори, тим неймовірнішим буде видовище, що відкриється перед вами. Я колись прочитала фразу, яка стала моїм девізом: «Шлях нагору важкий, проте краєвид вартий того».

Доки ми не переборемо власну лінь та байдикуватість, ми не зможемо бачити справжню ситуацію та тверезо оцінювати все навколо нас, бо книжки знімають зашореність з наших очей і дарують те світло, яке веде нас далі – крізь плутанину лабіринтів життя.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы