Шерлок Холмс – мій улюблений літературний персонаж

 

Англійський письменник, Ірландець за походженням. Найпопулярнішими книгами письменника є детективні історії про Шерлока Холмса та його друга доктора Ватсона: «Собака Баскервіллі» (1901-1902), «На жахів» (1914-1915), «Пригоди Шерлока Холмса» (1892-1893). Шерлок Холмс став улюбленцем мільйонів читачів світу, а іменем його називають тих, хто уміє розплутувати складні історії, відзначається високим інтелектом, знанням життя, прагненням до справедливості … Конан Дойл створив науково-фантастичні романи: «Втрачений світ» (1912), «Отруєний пояс »(1913),« Маракотова безодня »(1929), кілька історичних досліджень. Я захоплюють детективами і прочитав багато творів Агати Крісті, Едгара По, Жоржа Сіменона та інших письменників.
Але самим добрим, Розумним, талановитим для мене залишається Шерлок Холмс. Слава про нього проникла в усі куточки Англії, а потім про геніального детектива дізналися в усьому світі. Холмс виїжджає на розслідування до Ватикану, його допомога потрібна навіть могутнім монархам. Холмс у роботі використовує знаменитий дедуктивний метод. Він може по окремих деталей, за дрібницями дати повну інформацію про людину, його характер та місце проживання. У Холмса є друг – доктор Ватсон. Багато що йому незрозуміло в рішеннях і висновках Холмса, і він постійно ставить запитання. Зовсім, як я: я так само, як і він, дивуюсь словами і висновками Шерлока Холмса. І Шерлок Холмс завжди терпляче, дохідливо пояснює те, що нам незрозуміло. Мені дуже подобається детективна історія «Собака Баскервіллі», яка починається з того, що Шерлок Холмс буквально витягує з палиці, забутого в його будинку відвідувачем, масу інформації. І коли з’являється власник палиці, виявляється, що все, сказане Холмсом, – правда.
На цей раз мова йде про прокляття, яке нависло над родом Баскервіллі. З давніх часів передається з покоління в покоління манускрипт, де написано: «Остерігайтеся виходити на болота в нічний час, коли сили зла панують безроздільно». Здавалося б, це легенда, казка, але мурашки пробігають по шкірі, коли чуєш крики нічних птахів на величезному болоті, дихання і гарчання величезного собаки, готової розтерзати живої людини. Страх відчувають все, і тільки Шерлок Холмс знає, що робити. Він залишається спокійним, витриманим. Ні в які родові прокляття він не вірить, і його логіка і здоровий глузд врешті-решт перемагають.
Я думаю, Що Шерлок Холмс залишиться моїм улюбленим героєм на все життя. У ньому є всі риси, необхідні людині: він цікавий, безстрашний, переконливий, розумний. Таким хочу стати і я. Я не збираюся бути детективом, але впевнений, що людям будь-якої професії не завадили би такі якості.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы