Сучасна молодь і мода

 
Світ змінюється стрімко. Сьогоднішня молодь ламає всі стереотипи і не виправдовує всі покладені на неї надії. В цілому нинішнє підростаюче покоління пасивне, грубе і різке. Виною всьому цьому є байдужість до культурних цінностей, вседозволеність і неправильне виховання. Суспільство мовчки сприймає все, що дозволяє уряд. Маси людей, незадоволені всім цим, просто йдуть на поводу у влади. Виходом з ситуації, що склалася, я вважаю необхідність у просвітництві нинішньої молоді, її розвиток і виховання. Але в своєму творі я хочу висловитися не про культуру молоді, а про один її прояві – культуру моди.

Щоб відповісти на поставлене питання: «Чи може сучасна молодь стати законодавцями моди?» нам слід спершу звернутися до самого визначення слова «мода». Візьмемо, наприклад, Тлумачний словник Ожегова. Тут даються наступні пояснення: мода – це – зразки предметів, що відповідають смакам більшості людей; сукупність смаків і поглядів, що панують у певному суспільстві недовгий час; манера поведінки, звичаї. Існує також термін «вулична мода». «Вулична мода – це світосприймання окремої людини і його індивідуальність, повністю залежна від душі, тіла і одягу».

У наш час мода – це не просто стиль вираження, це вже масове психічне явище. І виражається вона не тільки в одязі, а практично у всьому. І молодь найбільше схильна до впливу моди. Сучасні молодіжні газети та журнали рекламують нам відомі фірми, диктують, що носити, що слухати, що читати і навіть що пити і їсти. Засоби масової інформації роблять великий вплив на свідомість підлітків. Існують навіть заклади, де яскраво виражена дискримінація. Це – пафосні нічні клуби, куди, частіше усього, ти можеш потрапити тільки пройшовши так званий «фейс-контроль» і строгий «дрес-код», по-іншому, виходячи з того як ти одягнений, охорона буде вирішувати, впустити тебе туди, чи ні.

На вулицях часто можна зустріти молодих людей в яскравому одязі, рваних джинсах і з тонною гелю на волоссі. Зазвичай такі люди викликають обурення у дорослих. Але це крайності, адже існує безліч стилів в одязі: спортивний, класичний, екстравагантний, хіпі та інші. У наші дні допускається навіть їх змішання. Одним з найбільш «просунутих» стилів в наші дні вважається клубний стиль: сріблясті костюми, тканини з металізованою ниткою, величезні платформи, асиметрія, космічна тематика. Клубною танцювальної культурою займаються такі відомі по всьому світу дизайнери як Donna Karan, Calvin Clain і Gucci.

Тепер що стосується зовнішності людей. Все більше люди йдуть на крайні заходи, бажаючи досягти ідеальної зовнішності. Багато хто погоджується на операції, готові в прямому сенсі лягти під ніж, дівчата збільшують собі груди, прибирають зайві жири, збільшують губи, закачуючи в них силікон, і навіть не замислюються про можливі наслідки. Все це є намагання відповідати нинішній моді. І що найжахливіше – хлопці майже ні в чому не поступаються дівчатам: сідають на дієти, щоб схуднути, збільшують губи і фарбують волосся. Одним з таких яскравих прикладів є законодавець моди, «зірка» Сергій Звєрєв. Відомо всім, що навряд чи чомусь корисному і розумному може навчити нас ця людина. Мені дуже б не хотілося, щоб сучасні хлопці, які продовжують називатися «сильною статтю» намагалися походити на нього: пухкі губи, нафарбовані очі, величезні платформи і щотижня пофарбоване в новий колір волосся.

Все це звичайно обурливо. Та все ж таки: може сучасна молодь стати законодавцями моди? Я думаю, що так, може, але кожній людині слід залишатися особистістю, бути яскравою та індивідуальною, а не намагатися кожного разу шокувати своїми екстравагантними вбраннями і зачісками, викликаючи обурення у дорослих, і, звичайно, потрібно поважати старше покоління, адже якби не вони, не було б і нас і ми б не мали такої можливості творити цей світ так, як ми бажаємо, творити цей світ, але пам’ятати, що окрім мода, яка сьогодні одна, а завтра вже інша, існують одвічні моральні цінності, яких треба притримуватися за будь-яких обставин.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы