Нам пора для України жити

 
Власна країна дуже важлива для кожної людини. Цінність власної країни нерідко применшується, але робити так – дуже безвідповідально з боку громадянина. Необхідно розуміти, що під країною розуміється не щось абстрактне, а своя рідна земля, природа і, звичайно ж, люди.

Але для поліпшення життя країни необхідно докладати певних зусиль. Кожна людина повинна задатися питанням, чи багато чого вона робить для поліпшення життя свого суспільства. Чи, може, можна робити ще більше? Що, наприклад, повинен робити учень, щоб зробити життя в Україні кращим? Думається, що, перш за все, добре вчитися. Чим більше у тебе знань, тим більше потім можливостей надати допомогу оточуючим людям – тут все зрозуміло. Кожен коли-небудь освоїть якусь професію і працюватиме для блага таких же українців, як і він сам. Тому необхідно добре вивчитися і стати справжнім професіоналом, який буде гідний своєї країни та співгромадян. Крім того, необхідно навчитися щиро поважати українську природу. Це важливо, оскільки наша країна цим багата і може використовувати природні ресурси як конкурентну перевагу у відносинах з іншими країнами. Також можна зазначити, що кожній дорослій людині необхідно вести себе таким чином, щоб подавати своєю поведінкою приклад іншим громадянам України. У першу чергу це стосується високих чиновників – вони повинні вести себе так, щоб більшості населення хотілося б бути на них схожими. Сьогодні цього, на жаль, не відбувається.

Звичайно, кожна людина живе, насамперед, не для країни, а для себе і своїх близьких. Але в житті кожного рано чи пізно трапляється момент, коли потрібно відмовитися від шматочка особистого блага, пожертвувати власними інтересами заради країни. У такі моменти важливо розуміти, що країна – це не щось абстрактне, це люди, співвітчизники. Тому, щоб почати жити для України, необхідно жити для українців, для людей. Хотілося б, щоб кожен почав це з себе, адже час стати успішною нацією вже настав. Але, чесно кажучи, у мене виникають сумніви, що це відбудеться найближчим часом, адже наша офіційна влада зовсім не збирається подавати громадянам свій позитивний приклад. Це робить ситуацію ще складнішою, але українці звикли долати труднощі. Багатовікова боротьба за єдину державу і незалежність привела нас до успіху, тому думається, що рано чи пізно спільними зусиллями ми зможемо зробити Україну кращим місцем для життя.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы