Чи була б щасливою Мавка в сьогоднішньому світі?

 
Щастя людини – це її основне бажання, це сенс її життя і призначення в цьому світі. Кожна людина протягом свого життя прагне до щастя, щиро бажає бути щасливою по-справжньому, і все робить для досягнення цієї мети. В той же час іноді робота по досягненню повноцінного щастя виявляється для людини надзвичайно складною. На шляху до щастя кожен допускає дуже прикрі помилки, які виливаються в негативні для нього ж самого наслідки.

Щоб бути дійсно щасливим, дуже важливо підібрати правильне середовище для цього, знайти для себе місце серед людей, де тобі дійсно добре і комфортно. Для щастя вкрай важливо оточити себе однодумцями і тими, хто тебе розуміє, хто може стати для тебе добрим і терплячим і навіть таким, який не просто буде приймати тебе таким, яким ти є, але і любить тебе справжнім, реальним. Дуже приємно усвідомлювати, що тебе люблять за твої істинні якості, це додає людині гармонію, її душа розквітає. Але зробити це й знайти відповідне середовище дуже непросто, це складно. Чи є такий середовищем сучасний світ? Це залежить від особистості того, хто намагається знайти себе в ньому.

Велика українська письменниця Леся Українка прекрасно розуміла все те, що написано в попередніх абзацах. У своєму прекрасному і захоплюючому творі під назвою «Лісова пісня» Леся Українка показала читачам прекрасний приклад того, як чудова істота не від світу цього, породження природи, з’являється у світі людей і намагається знайти там своє місце. Істотою цією і була Мавка. На прикладі цієї істоти ми побачили, що іноді трапляється в житті так, що знайти себе в певному суспільстві просто неможливо. Незважаючи на те, що Лукаш і його мати дійсно погано себе проявили, Мавка і сама не могла стати частиною звичайного світу, оскільки вона належала до природи. Людина ж не звикла шанобливо ставитися до природи, вона звикла її винищувати, використовувати виключно на благо самому собі і нічого більше.

Я впевнений, що і в наші часи, в сучасному світі, Мавка ніколи і ні за що не змогла б стати щасливою. Сьогодні ставлення людини до природи і до всіх природних явищ стало ще більш споживчим, ніж в ті часи, які описувала в своєму творі Леся Українка. Сучасна людина поважає тільки силу і тільки те, що сильніше її самої. Людина хоче використати світ, її не цікавить, в яких умовах перебуває природа і як живуть її мешканці. Саме тому сучасна людина ще сильніше образила би Мавку, так що і сьогодні вона не змогла б стати щасливою.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы