«Тигролови» головні герої (Іван Багряний)

 

«Тигролови» головні герої твору Багряного мають неймовірну силу волі, вони уособлюють нескорену й волелюбну Україну.

 

Багряний “Тигролови” герої роману

“Тигролови” всі персонажі:

  • Григорій Многогрішний
  • Наталка Сірко
  • Гриць Сірко
  • Денис Сірко
  • Сірчиха – дружина Дениса.
  • Майор НКВС Медвин.

Григорій Многогрішний

Григорій Многогрішний – головний герой твору. Як сам виразився сам автор, Григорій – “нащадок славного роду”, тобто правнук Дем’яна Многогрішного. Цікаво спостерігати за тим, що історія повторюється: як і гетьман, Григорій бореться за волю, внаслідок чого його висилають світ за очі.

Отож, Григорій Многогрішний 25-річний авіатор, людина напрочуд сильна та відчайдушна. Згадаймо, скількох страждань йому довелося зазнати: тортури, допити, виживання в тайзі. Незважаючи на це, парубок вперто продовжував боротьбу за життя, використовуючи будь-які методи. Разом з тим він завжди ладен допомогти, як це бачимо у ситуації з Наталкою Сірко, яка згодом стане його коханою. Ще однією важливою деталлю цього героя є здатність йти на ризик, як-от в епізоді втечі за кордон. Проте, це досить легко пояснити, адже життєве кредо Григорія Многогрішного: “Краще вмерти біжучи, ніж жити гниючи”.

Наталка Сірко

Наталка Сірко або “бистроока горлиця” – дівчина, яку Григорій врятував від загибелі. Її можна охарактеризувати як вправну, безстрашну мисливицю, хорошу доньку та відданою коханою. З самого початку Наталка поводить себе скромно та гідно, піклується про хворого Григорія, адже вдячна йому за порятунок. Проте з часом між ними загоряється більше почуття. Їх кохання цілком можливо протиставити знаменитим героям Шекспіра, адже хоч закохані і говорять, що підуть за своєю половинкою на край світу, не завжди реалізують це на практиці. А Наталка справді покинула все, що було їй так любо: родину, рідний куточок і навіть вірного пса. Ця щира, віддана красуня обов’язково сподобається кожному.

Родина Сірків

Родина Сірків складається з чотирьох осіб, включаючи Наталку. Голова родини – Денис Сірко. Він справжній хазяїн тайги,але попри нелегке життя завжди знаходить вихід та причину пожартувати. Це розважливий чоловік, він з розумінням ставиться до Григорія, адже на собі відчув вплив тоталітарного режиму. Його дружина, Сірчиха, – берегиня дому. Вона для кожного має тепле слово, непокоїться, коли рідні довго не повертаються з ловів. Разом з тим вона дуже мудра, ділиться з Григорієм народною мудрістю: “Сміливі завжди мають щастя”. Ця жінка втілення неабиякої духовної сили, адже їй як матері було зовсім нелегко попрощатися з донькою, знаючи, що, можливо, живою вона її більше не побачить. Але вона все одно не стала на заваді її щастю. Грицько – старший брат Наталки, він теж хороший мисливець, не обділений жіночою увагою, радо сприймає Григорія як друга і навчає всьому, що знає сам.

Медвин

Медвин попри своє “медове” прізвище справжній звір. Це майор НКВС, котрий фанатично сприймає свої обов’язки. ВІн віддавав накази про тортури в’язнів, які, на його думку, могли бути ворогами держави, а свого найзапеклішого ворога – Многогрішного допитував сам. З описів Івана Багряного ми розуміємо, що це були жахливі знущання, але наяву це в сотні раз гірше. Вбивство Медвина Григорієм можна розглянути як символ віри в те, що тоталітаризм буде подоланий, а на зміну йому прийде воля.

Другорядні герої твору “Тигролови”

  • Фійона та Петро Дядоров не зовсім щасливе подружжя. Чоловік – тунгуз, місцевий житель. Його дружина видала Медвину місцерозташування Многогрішного.
  • Морози – славний рід, що товаришує з Сірками. Їм приділено небагато уваги, проте навіть за цим уривком можна зрозуміти, що це хороші люди.
  • Заливай – песик Наталки, який дуже любив її. Він супроводжував Сірків на ловах, зіграв важливу роль у втечі за кордон: передав Сіркам записку про те, що все пройшло вдало.

Автор матеріалу: Полтавка.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы