"Незнайомець з 13 квартири" аналіз

 

Аналіз твору В. Нестайка «Незнайомець з тринадцятої квартири» – тема, ідея, основна думка

“Незнайомець з 13 квартири” аналіз

“Незнайомець з 13 квартири” скорочено

Тема: зображення перебування Павла і Яви в Києві та різноманітних пригод, до яких вони потрапляли, особливо під час повернення годинника незнайомому актору.

Ідея: возвеличення дружби, порядності, чемності, сили волі, вміння виявляти мужність і долати будь-які перешкоди, бути чесним перед самим собою.

Основна думка: людину прикрашає не одяг, а вчинки, манера поведінки, ставлення до оточуючих, вміння прощати зло і відповідати на нього добром.

Композиція “Незнайомець з 13 квартири”

  • Експозиція: приїзд хлопців у Київ до дядька і тітки Павла погостювати.
  • Зав’язка: годинник незнайомця потрапив до рук Павла. Розвиток дії: хлопці шукають незнайомця, щоб повернути йому годинник, і в цей час з Павлом і Явою трапляються різноманітні пригоди.
  • Кульмінація: повернення годинника невідомому актору. Розв’язка: рішення хлопців написати твір про власні пригоди.

Сюжет “Незнайомець з 13 квартири”

Хлопці приїздять до Києва погостювати у родичів Павла. Під час перебування в столиці з Павлом і Явою трапляються різноманітні пригоди, які пов’язані з поверненням годинника незнайомому актору, що жив у 13 квартирі. Незнайомець перед купанням дав Павлу годинник, щоб той положив його на брюки, але хлопець не встиг це зробити через нещасний випадок, який відбувся на пляжі. Так годинник незнайомця залишився у Павла. Хлопець відчуває свою провину і вважає себе грабіжником. Починаються тривалі пошуки незнайомця, щоб повернути йому годинник. Наприкінці твору відбувається цікаве знайомство з власником годинника.

Хлопці вирішують написати твір про свої пригоди.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы