Порівняльна характеристика Федька та Толі «Федько-халамидник»

 

Порівняльна характеристика Федька та Толі за оповіданням В. Винниченка «Федько-халамидник»

Порівняння Федька та Толі «Федько-халамидник»

Походження Федька та Толі.

  • Федько був сином бідних робітників
  • Толя — син хазяїна того будинку, де жила Федькова родина.

Непосидючість Федька і делікатність Толі.

  • У Федькові ніби біс вселився. Він був непосидючим, любив бешкетувати, лазити по дахах будинків або сидіти на воротах. “Спокій був його ворогом”.
  • Толя ж був дитиною ніжною, смирною, соромливою. На вулицю виходив завжди чистеньким, посміхаючись своїми невинними синіми очима.

Стосунки з батьками.

  • На Федька часто скаржилися його однолітки, і батько, прийшовши з роботи, часто його бив. «Вибивши «сибіряку», батько виймає з кишені дві або три копійки й дає йому» за те, шо завжди говорить правду. Толина мати мало не непритомніла, бачачи, шо її син водиться з Федьком.
  • Толя завжди починав плакати і говорити, що в усьому винен Федько.

Благородство Федька і підлість Толі.

Федько врятував Толю, допомігши йому з крижини вибратися на берег. А потім, бачачи переляканого Толю, може, вперше збрехав, взявши на себе вину.

Толя ж тулився до матері, яка милувала його і жаліла. Він сказав, шо Федько штовхнув його на кригу. Через Толю покарали безвинного Федька, через Толю Федько застудився і помер. А Толя ше у бідної Федькової матері виманив чижика.

Моє ставлення до хлопців.

Мені подобається Федько своєю правдивістю, відвертістю, готовністю прийти на допомогу у скрутну хвилину. Шкода, шо він помер. А байдужий до чужого горя безсердечний і брехливий Толя живе.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы