"Таємне товариство боягузів" образ Клима

 

“Таємне товариство боягузів” характеристика Клима Джури, головного героя повісті викладена в цій статті. Клим Джура в повісті Лесі Ворониної переборов свій страх і перетворився з боягуза на героя.

“Таємне товариство боягузів” образ Клима

Прізвище, ім’я та по батькові персонажаДжура Клим Миколайович
Місце проживанняУ звичайному місті, у звичайному будинку
ВікСередній шкільний
Батьки, рідніБатьки — археологи, часто бувають у далеких відрядженнях; бабуся — скромна прибиральниця в банку, насправді ж — відомий учений-винахідник, рятівник Землі
Риси характеру КлимаБоязливий, потім сміливий, мужній, совісний, винахідливий, кмітливий, любить своїх близьких і всіх людей
Поведінка, вчинкиСпочатку боїться, потім переборює поступово свій страх, радий допомогти, здатний на сміливі вчинки заради порятунку близьких і всієї Землі; виявляє кмітливість
ЗаняттяГрає на скрипці
Стосунки з однолітками, дорослими, ріднимиСпочатку — не впевнений у собі, боязкий, не може дати відсіч; рідних любить, поважає, робить усе заради них

Стосунки між Климком і бабусею. Стосунки добрі, довірливі; онук цінує бабусю за її доброту, за смачні пиріжки, за захоплення квітами; допомагає їй; але вважає її звичайною скромною людиною.

Стосунки між Климком і батьками. Хлопчик любить батьків, розуміє їхнє захоплення археологією й те, що їм рідко доводиться бути разом.

План характеристика Клима “Таємне Товариство боягузів”

1) Климко Джура — головний герой повісті Лесі Ворониної «Таємне Товариство боягузів, або засіб від переляку № 9».

2) Вік хлопчика.

3) Зовнішній вигляд.

4) Поведінка, вчинки.

5) Заняття, уподобання.

6) Стосунки з однолітками, дорослими, рідними.

7) Риси характеру.

8) Моє ставлення до героя (що подобається, що ні).

“Таємне товариство боягузів” характеристика Клима

Твір Лесі Ворониної ” Таємне товариство боягузів, або Засіб від переляку №9″ – це надзвичайно захоплююча історія про хлопчика Клима та його пригоди. Клим – боязкий, несміливий хлопчина, який дуже боїться свого друга Кактуса. Він уникав його, тікав, ховався. І одного разу потрапив у секретну лабораторію ТТБ. Там він провів експеремент, який змінив хлопця.
Тепер він став сміливим, уже не боявся Сашка Смика, був впевнений у собі. Незважаючи на страх, який деколи до нього приходив, Клим ніколи не відступав. Це і показує, що насправді він відважний і рішучий. Йому довелося подорожувати машиною часу, виконувати інструкції бабусі Соломії, щоб врятувати планету від синьомордиків.
Мені цей твір дуже сподобався. Але найбільше герой повісті. Я теж буду намагатися бути такою сміливою і рішучою, як він!


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы