Подорож моєї мрії

 
Я люблю подорожувати. І найзаповітнішою моєю мрією було побачити водоспад. Україна не може похвалитися грандіозним видовищем, скажімо, Ніагарського водоспаду. Проте, на щастя, є й у нас такі місця, де серце солодко завмирає від краси і неосяжної величі природи.

Наша подорож до Джуринського водоспаду, що на Тернопільщині, запам’ятається надовго. Здавалось би, стільки позитивних вражень просто не може подарувати одне місце. А виявляється – це можливо. І, перш за все, варто сказати про неймовірну красу тамтешніх ландшафтів.

Пагорби і долини зеленіють різнотрав’ям, а по них в’ються стежки. Грунт у цьому регіоні має особливий червонуватий колір, а волога робить відтінок ще яскравішим. На високому пагорбі височіють дві величні споруди – вежі, що залишилися від древнього міста Червонограду.

Нарешті, сам водоспад. Важко повірити, що до його появи долучилася людина: у давні часи задля оборони міста змінили русло річки, так і з’явилося це рукотворне диво. Тонни води з 16-метрової висоти спрямовуються донизу. Велич цього видовища просто заворожує. Можна стояти і довго дивитись, як падає вода. Водоспад має декілька ярусів і дає можливість відчути на собі силу його потоку.

Туристи, що з’їжджаються звідусіль до Джуринського водоспаду, охоче довіряють своє тіло його міцним обіймам. Спробувала і я. Було страшнувато довіритись цій силі, але відчуття варті того. Такого заряду бадьорості і захвату не можна отримати в жодному аквапарку чи джакузі.

Як противага Джуринському водоспадові, неподалік є ще одне цікаве місце, що зветься Печерою відлюдника. Над невеличким гротом струменіє невеличкий водоспад, що має,на мою думку, дуже романтичну і проникливу назву – «Дівочі сльози». Це усамітнене і красиве місце. А водоспадик у порівнянні з величчю Джуринського, ніби немовля, викликає замилування.

Можливість побачити світ – великий дар, даний людині. Стільки емоцій і спогадів, позитивних відчуттів! Вірю, що моя поїздка на річку Джурин не була останньою. Бо це одне з тих місць, куди хочеться повернутись.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы