"Дубровський" характеристика Маші Троєкурової

 

Образ Маші Троєкурової у романі Пушкіна – один з головних.

“Дубровський” характеристика Маші Троєкурової

Маша Троєкурова – героїня роману «Дубровський», кохана головного героя, 17-річна дочка поміщика-самодура Троєкурова. Вона виховувалася батьком, багато часу проводила в самоті, була потайлива, має твердий характер. З Машею разом у будинку ріс і брат Саша – позашлюбний син Троєкурова від гувернантки. Батько Маші був знатний і багатий дворянин, відомий в окрузі своєю норовливістю і самодурством. Він ніби і любив дочку, балував її, догоджав найменшим примхам, а з іншого боку міг залякати своєю суворістю і жорстоким поводженням. Від того Маша росла замкнутою і недовірливою. Вона звикла приховувати свої думки і почуття.

Єдина її віддушина – це величезна бібліотека французьких романів. З появою вчителя-француза в будинку, роман з’явився і в її житті. Він навчав її музиці і уважно до неї ставився, чим і завоював серце дівчини. Коли Маша дізналася, що вчитель Дефорж і Володимир Дубровський це одна особа, то нітрохи не злякалася. Володимира вона знала тільки в дитинстві, вони навіть дружили до того, як хлопчика відправили на навчання до Петербурга. Знаючи про те, що у Дубровського була ціла банда розбійників, яка тримала в страху навколишніх поміщиків, Маша не побоялася стати коханою такої людини.

Однак доля не завжди благоволить закоханим. Незабаром батько дівчини вирішив видати її заміж за п’ятдесятирічного старого – князя Верейського. Незважаючи на всі протести Маші, весілля відбулося. Коли Володимир спробував допомогти коханій бігти, вона відмовилася, бо була вже повінчана.
Маша жертвує своїм щастям заради спокою своєї душі і совісті, не в силах порушити обітницю, дану в церкві

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы