Войти
Закрыть

Національна економіка. Економічний розвиток і його показники (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017

 
§ 2. НАЦІОНАЛЬНА ЕКОНОМІКА. ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК І ЙОГО ПОКАЗНИКИ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Дайте визначення поняттям: «національна економіка», «валовий внутрішній продукт», «індекс людського розвитку».
Отже, національна економіка - це історично сформована в певних територіальних (національних) межах система суспільного виробництва.
Власне валовий внутрішній продукт - це показник, що вимірює ринкову вартість усіх кінцевих товарів і послуг, вироблених у країні впродовж року.
Одним з таких показників є індекс людського розвитку (ІЛ Р ). Це узагальнений показник, що складається з декількох компонентів, який регулярно розраховується співробітниками Організації Об’єднаних Націй для проведення порівнянь країн між собою.
2. Що є основою національного господарського комплексу?
У межах кожної держави формується національний господарський комплекс. Це сукупність усіх організацій, установ, закладів, підприємств країни, які об’єднуються в одне ціле не лише спільною територією, а й тісними та постійними господарськими зв’язками.
Основою національного господарського комплексу є єдиний господарський простір - територія, де розміщені господарські об’єкти (підприємства, установи тощо) і здійснюється господарська діяльність. Його існування і розвиток забезпечуються загальним законодавством, єдністю грошово-кредитної системи, єдністю митної території та наявністю єдиних енергетичної, транспортної й інших систем.
3. Чому економічне зростання є необхідною умовою підвищення добробуту населення?
Люди здатні купити необхідні товари для життя.
4. Які показники враховуються при розрахунку індексу людського розвитку?
Для розрахунку індексу людського розвитку використовують три основні групи показників. Так, перша група показників дає оцінку очікуваної тривалості життя людини, яка, зокрема, залежить від екологічної ситуації, рівня розвитку медицини та інших чинників. Другу групу показників використовують для оцінки рівня грамотності населення держави. Вона, своєю чергою, базується на кількості і доступності освітніх установ, якості освіти у країні, розвитку бібліотек і підготовчих курсів та інших характеристиках країни.
5. Схарактеризуйте місце України в загальносвітових рейтингах за показниками ВВП на душу населення та ІЛР
Самостійно.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація