Войти
Закрыть

Типізація країн світу за рівнем економічного розвитку, місце України в ній (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017

 
§ 8. ТИПІЗАЦІЯ КРАЇН СВІТУ ЗА РІВНЕМ — ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ, МІСЦЕ УКРАЇНИ В НІЙ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Які економічні показники використовують для типізації країн світу?
Типізація (класифікація) - це групування країн за певним критерієм. Необхідність типізації виникає у зв’язку з вирішенням багатьох теоретичних і практичних завдань і пов’язана з великою їх різноманітністю. Вам уже відомо, що держави різняться за формами державного устрою і правління. Так само вони неоднакові за географічним положенням, площею і формою території, національним складом і мовами, мають різну кількість населення і природних ресурсів тощо.
2. Що характерно для економіки розвинутих країн світу?
Найбільш повне уявлення про групи країн у світовій економіці дають дані міжнародних організацій, членами яких є більшість країн світу, - Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного валютного фонду і Світового банку.
Для характеристики економіки країн світу використовують уже відомі вам показники: ВВП на душу населення, галузева структура економіки і наукомісткі галузі, рівень і якість життя населення. Одна з найважливіших ознак, за якою виділяють різні типи країн, - це рівень соціально-економічного розвитку. Загальновизнаними універсальними показниками, що характеризують стан економіки, передусім є валовий внутрішній продукт країни.
3. Назвіть країни «Великої сімки». Чому вони об'єднані в цю групу?
США
Японія
Німеччина
Франція
Велика Британія
Італія
Канада
4. Укажіть характерні риси економіки країн, що розвиваються.
Країни, що розвиваються, - це понад 130 держав Азії, Африки, Латинської Америки, які характеризуються низьким і середнім рівнем доходів. Це дуже строката та неоднорідна група. Через велику різноманітність цих країн їх прийнято класифікувати як за географічними ознаками, так і за різними аналітичними критеріями.
Ці країни є значними постачальниками сировини і палива на світовий ринок. Водночас вони залежать від імпорту готової продукції, тому сьогодні питома вага країн, що розвиваються, у світовому експорті становить лише близько 30 %, у тому числі в поставках промислових виробів - близько 20 %.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація