Войти
Закрыть

Добувна промисловість України (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Гільберг, Савчук 2017

 
§ 18. Добувна промисловість України
Знаю і вмію обґрунтувати
1. Схарактеризуйте ресурсозабезпеченість України нафтою, природних газом і кам’яним вугіллям.
Нафти й природного газу в Україні видобувають значно менше від обсягів їхнього споживання. Виділяють три нафтогазові регіони: Східний, Західний і Південний.
Промислові запаси природного газу оцінюються майже в 600 млрд м3, нафти — 100 млн т. Найбільше її видобувають у Східному регіоні. Найменш вивченими є шельф Чорного й Азовського морів. Обсяг запасів природного газу в Україні зростає з глибиною залягання.
Головними проблемами є вичерпаність запасів у шахтах і зосередження промислових запасів у тонких вугільних пластах, що часто мають нерівномірне залягання та високий вміст сірки й золи.
2. Чому більшість кам’яного вугілля в Україні використовують в енергетиці?
За роки незалежності України видобування більшості видів мінеральної сировини істотно скоротилось, так само як і їхні запаси. Серед нових великих потенційних запасів слід виділити поклади сланцевого газу.
Тому що не модернізовують і не будують нові станції.
3. Поясніть, чому з глибиною зростає обсяг прогнозованих запасів природного газу в Україні (мал. 55).
Зумовленно рухом тектонічних плит. Те що відбувалося мільйони років тому.
4. За даними, розміщеними на офіційному сайті Державного підприємства «Львіввугілля», обчисліть ресурсозабезпеченість вугільних шахт у Львівсько-Волинському басейні.
У Львівсько-Волинському басейні зосереджено лише 2,4 % усіх запасів кам’яного вугілля в Україні. Вугілля цього басейну характеризується підвищеною зольністю й вологістю та незначними за запасами й товщиною пластами. Його збувають у межах Західної України. Головними споживачами є Бурштинська й Добротвірська теплові електростанції.
скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Гільберг, Савчук 2017", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація