Войти
Закрыть

Об’єкт вивчення економічної географії (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022

 
§ 1. ОБ’ЄКТ ВИВЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ГЕОГРАФІЇ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Назвіть основні споріднені науки сучасної географії.
Сучасна географія - це велика «родина», або, як кажуть учені, система споріднених наук. Основні з них - дві науки - це фізична (природна) географія і соціальна та економічна географія. Спільним для них є те, що обидві ці науки застосовують у своїх дослідженнях територіальний підхід і тому мають подібний об’єкт дослідження - територію, певну ділянку земної поверхні.
2. Що є об’єктом вивчення економічної географії?
Відповідно до сказаного різняться й предмети дослідження фізичної та економічної і соціальної географії. Предметом вивчення фізичної географії є територіальна організація природи земної поверхні, тобто розміщення окремих природних компонентів і природних комплексів за певними законами на певній території. Предметом вивчення економічної і соціальної географії є територіальна організація суспільства, тобто розміщення населення і господарства, а також їх сукупностей - суспільних комплексів - за певними законами на певній території. Такою територією може бути як уся планета загалом, так і окремі держави або їхні частини. Отже, предметом вивчення географії є територіальна організація природи земної поверхні і суспільства.
3. Поясніть, що вивчає економічна географія.
Економічна географія, об’єктом якої є господарство, - галузь географії, що досліджує особливості просторового розміщення господарських об’єктів і різні форми їх територіального об’єднання (виробничо-територіальні комплекси).
4. Порівняйте об’єкт вивчення фізичної та економічної географії України, знайдіть спільне та відмінне.
Так, наприклад, предметом може бути, територіальна структура господарства в цілому або окремої галузі виробництва. Залежно від цього, виокремлюють загальну економічну географію і галузеву (географія промисловості, сільського господарства, торгівлі, транспорту тощо). Щодо території охоплення вирізняють регіональну економічну географію і географію світового господарства.
5. Обґрунтуйте необхідність досліджень в економічній географії з урахуванням взаємодії господарства з природою.
Відповіді на ці та багато інших запитань шукали вчені під час спеціальних географічних досліджень.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація