Войти
Закрыть

Значення металургійного виробництва в господарстві (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022

 
§ 24. ЗНАЧЕННЯ МЕТАЛУРГІЙНОГО ВИРОБНИЦТВА В ГОСПОДАРСТВІ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Яке значення мають метали в сучасній економіці? Чому важливим напрямком розвитку металургії є створення нових металевих матеріалів і сплавів?
Металургійне виробництво охоплює підприємства, що послідовно здійснюють видобуток і переробку рудних корисних копалин і нерудної металургійної сировини, виробництво різних металів та їхніх сплавів, прокату, а також переробку металобрухту.
Чорна металургія - одна з базових галузей національної економіки, що пов’язані з переробкою мінеральної сировини. Її вагома роль визначається передусім виробництвом сталевого прокату, що широко використовується іншими галузями.
2. На конкретних прикладах поясніть, які чинники є основними в розміщенні підприємств чорної металургії.
Біля електростанцій, тому що для їхнього плавлення необхідна велика кількість електроенергії.
3. Яку кінцеву продукцію виробляють підприємства чорної металургії? Чому на сьогодні виплавка чавуну і сталі у світі скорочується?
У сталеплавильних цехах переробний чавун і металобрухт переплавляють у сталь. Виробництво прокату - це заключний етап повного металургійного циклу. Його продукція - це закінчені металеві вироби (наприклад, рейки) та вироби, що потребують подальшої обробки (балки, труби, листи, прути тощо).
Для виробництва сталі використовують 80 % рідкого чавуну і 20 % металобрухту. Найпоширенішими способами виплавки сталі є електропічний і киснево-конверторний, що відрізняються невеликими затратами палива й енергії. Таким чином виробляють 70 % сталі у світі.
4. Складіть технологічний ланцюжок виробництва в кольоровій металургії.
Видобуток і збагачення руд - Металургійний переділ - Рафінування (очищення) металів - Виробництво сплавів і прокату.
5. У чому різниця у принципах розміщення мідеплавильних і алюмінієвих заводів?
Виробництво алюмінію включає 2 стадії: виробництво глинозему та чистого алюмінію.
Видобуту руду спочатку збагачують. Потім виплавляють метал пірометалургійним або гідрометалургійним способами. Пірометалургійний спосіб: концентрат випалюється в печах при температурах 700-800 °С. Потім концентрат плавлять у печах за температур 1500-1600 °С. Підприємства повного циклу з виробництва міді орієнтуються на сировину (для виробництва 1 т міді потрібно обробити 100 т руди). Стадія рафінування, прокату та отримання сплавів орієнтується і на споживачів.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація