Особливості п’єси Миколи Куліша «Мина Мазайло».

 
Любов’ю до України, свідомістю національної гідності пройнята п’єса Куліша «Мина Мазайло».
Політична комедія Миколи Куліша є нищівною сатирою на малоросійщину, російський великодержавний шовінізм, духовний інфантилізм.
Цей твір називають «філологічним водевілем», його складно перекласти на будь-яку іншу мову, оскільки сюжет п’єси побудований на грі двох мов – української та російської.
Сам Микола Куліш зазначив, що тема п’єси – міщанство та українізація.
Драматург засобами сатиричної комедії висміює побутове та інтелектуальне убозтво міщанства.
П’єса присвячена актуальним питанням національного відродження України.
В основу сюжету покладено анекдотичну історію про рішення службовця Мини Мазайла змінити своє мужицьке прізвище на престижне «Мазенін». Сюжетні інтриги, що сплітаються навколо цієї події, мають сильне сатиричне забарвлення.
Дія п’єси відбувається в одній квартирі протягом однієї доби.
Діалоги, репліки в п’єсі гострі і миттєві. Кожного з персонажів характеризує його глибоко індивідуалізована мова. Кожне слово викликає майже гомеричний сміх. Персонажі схоплені в найсуттєвіших і оголених рисах. Постає перед глядачем і читачем галерея масок.
Куліш виявився майстром гротеску та пародії. Гострота конфлікту, комічні ситуації, динамічність сюжету, динамічність сюжету, жвавість діалогу, дотепність реплік – роблять п’єсу сценічною і читабельною.
Характерним для Куліша є те, що в п’єсах його зовсім нема ні брутальності, ні порнографії, ні садизму. Високо стоїть ця п’єса з чисто мистецького погляду і з погляду політичного, національного.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы