Поезія Івана Малковича, або Сучасний світ – не жорстокий!

 

Творча діяльність І. Малковича. І. Малкович – сучасний поет. Автор кількох , поетичних збірок, директор і власник приватного дитячого видавництва. Автор і упорядник багатьох дитячих книжок. Фактично, через діяльність І. Малковича в Україні почали активно видавати книжки для дітей. Видані в видавництві твори визнано на багатьох міжнародних книжкових виставках, а поезії автора увійшли в літературний процес сучасності як оригінальне і самобутнє явище. «З янголом на плечі». Ліричний герой «бреде собі самотньо із янголом на плечі» і «жене його у спину сірий маятник життя». «А він йде і йде, хоча вже й не дихає свіча, лиш вуста дрижать гарячі: янголе, не впадь з плеча». Поезія І. Малковича наскрізно символічна. Але цей символізм нескладний для розуміння. Оптимістичний погляд на життя, тепло та щирість поетичного слова роблять твори поета дуже емоційними, якимись інтимними, ніби промовленими пошепки до читача.

 «Музика, що пішла». Цей твір має частково автобіографічну основу: Іван Малкович закінчив Івано-Франківське музичне училише за класом скрипки. Поет має і філологічну освіту, але любов до музики впливає на всю його творчість: часто вживає образи, пов’язані із музичним мистецтвом, «…як босу музику пустити в таку непевну, звабну ніч?..» – мотив, що повторюється у вірші. Ставлення до музики, до слова, мов до чогось живого – притаманне поетові. Закінчується вірш у тому ж настрої:

  • ….як спитають, куди ваш син подався з віч
  • скажіть: він музику шукає, що босою пішла у ніч.

Висновки. Пафос поезій І. Малковича майже завжди оптимістичний, але це не заважає поетові тверезо дивитись на життя, помічати недоліки людей , прагнути добра. Ці твори – самобутнє й оригінальне явище сучасної поезії. І бо їм властиві тепло і щирість, тверда віра в одвічні цінності й оригінальний авторський художній світ. Образи у віршах І. Малковича часто символіка і символіка ця оригінальна, але дуже легка, прозора, сприймається читачем майже інтуїтивно. Лірика Малковича створює окремий світ, поет має власне світобачення й оригінально висловлює його за допомогою пайрізноманітніших художніх засобів. Найбільше ж вражає і запам’ятовується у творах – добро й зовсім не трагічне світовідчуття, шо не властиво для більшості людей XX сторіччя.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы