"Лісова пісня" образ Килини

 

Образ Килини у творі Лісова пісня втілює людську бездуховність, егоїзм та лукавість. Він контрастує з образом Мавки і є близьким до образу матері Лукаша. Хоч спочатку ми спостерігаємо Килину працьовитою господаркою, але у третій частині показано її конфлікт з мамою Лукаша за її неробство. Килина підступна жінка, тому що знаючи про кохання Лукаша і Мавки все ж таки зваблює молодика, чим завдає сильних страждань Мавці. Килина в житті цінує лише матеріальні цінності (у неї дороге вбрання і худоба – «корова турського заводу»), а душа її не здатна до справжніх почуттів.

Образ Килини – це постать насамперед трагічна. І трагізм цей полягає в тому:

  • що їй не дано більше, ніж іншим, як, наприклад, дядькові Леву чи Лукашеві. Зрештою, вона така, як і
  • більшість із нас, а тому, насправді, викликає не осуд, а співчуття як людина, у якої через певні внутрішні
  • (і зовнішні) причини не склалося щасливе життя

Килина – це молода повновида молодиця, в червоній хустці з торочками, в бурячковій спідниці, дрібно та рівно зафалдованій; так само зафалдований зелений фартух з нашитими на ньому білими, червоними та жовтими стяжками; сорочка густо натикана червоним та синім, намисто дзвонить дукачами на білій, пухкій шиї, міцна крайка тісно перетягає стан і від того кругла, заживна постать здається ще розкішною.
Образ Килини “Лісова пісня” є символом ненажерливості, непримиренності, насильства й ненависті, це людина, в якої немає нічого святого


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы