«Перехресні стежки» образ Рафаловича

 

«Перехресні стежки» характеристика Рафаловича з повісті Франка викладена в цій статті. “Перехресні стежки” аналіз повісті допоможе в підготовці до уроків.

«Перехресні стежки» образ Рафаловича

Євгена Рафалович — молодий адвокат, представник освічених людей з народу. Він здобув гарну освіту, став адвокатом у глухому провінційному містечку.

Євгеній був вихідцем з небагатої сім’ї, проте ще в юні роки подавав надії. Незважаючи на бідність, він все ж таки стає захисником простого люду.

Євген Рафалович це розважлива, поміркована людина, чесна і відповідальна у своїх вчинках. Рафалович громадські інтереси ставить вище особистих. Це людина, яка відмовляється від особистого щастя в ім’я праці для народу, він працює на власну силу без приналежності до якоїсь організації, він наполегливий у досягненні своєї мети.

Адвокат Рафалович бере на себе обов’язки – пробудити свідомість народу, покращити його становище, виховати почуття солідарності у селян, невтомним захисником яких він був.

Молодий адвокат реалізує власну програму захисту селян, він у суді захищає їх, шукає шляхи, щоб вивести народ із злиднів.

Євген Рафалович — людина, віддана своїй справі. Справжній інтелігент, він іде до кінця, незважаючи ні на які перешкоди — чи то суспільні, чи то особисті.

„Як ти маєш право вдовольняти свої примхи і любовні бажання, коли мільйони твойого народу не мають чим вдовольнити найконечніших потреб життя?”

Провідні ідеї в суспільній програмі Євгенія. Ця програма передбачала лікарську допомогу селянам, організацію читалень, кас та спілок, викуп панських дібров, освіти. Рафалович намагався пробудити в селян політичну свідомість, активізувати їхнє політичне життя, закликав до боротьби за свої права.

Проблеми пов’язані з образом Рафаловича: життя і закон, добро і зло, кохання і реальність, людська гідність, бідність і багатство.

Цитати до образу Рафаловича ви можете додати, щоб розширити характеристику цього героя.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы