«Хіба ревуть воли, як ясла повні?» образ Христі

 

«Хіба ревуть воли, як ясла повні?» характеристика Христі наведена в цій статті.

«Хіба ревуть воли, як ясла повні?» образ Христі

Христя – сирота, бідна наймичка, дружина Грицька

Риси характеру Христі:

  • загартована у дитинстві тяжкими випробуваннями;
  • жаліслива;
  • має практичний розум,
  • співчутлива
  • вміє підказати та застерегти від непоправних помилок.

Ідеєю шукання правди освітлений у романі й образ Христі. Сирота змалку, вона на все життя залишилася доброю й співчутливою людиною. Проте чи було її існування по вінця наповнене спокоєм? Ні, передусім тому, що її чоловік не співчував людям, був байдужим та егоїстичним. Христя відчувала, що Грицько при потребі може зректися правди й легко змиритися з кривдою.

Христя, вийшовши заміж за Грицька, відчула радість праці на себе, спокій родинного затишку. На відміну від черствого чоловіка, вона переймається стражданнями інших людей. Усім серцем сприймає Христя схвильовані слова Чіпки про бідняцьку недолю. І тільки вона змогла побачити у своїй уяві Мотриного сина не гультіпакою та волоцюгою, як його всі називали, а доброю людиною, яку зламало лихо. Більше того, вона вже відчула, що її чоловік сам може обійти правду, може легко змиритися з неправдою. І хоч важкі будні селянського життя, щоденні хатні турботи, догляд за малими дітьми втягують Христю в звичайне для мільйонів жінок річище, проте серце її завжди залишається чуйним до людського горя.

Ви можете додати цитатну характеристику Христі «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» для повнішого розкриття образу цього героя.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы