Характеристика Курагіна Елен "Війна і мир"

 

Образ Курагіна Елен в романі “Війна і мир” – блискуча петербурзька красуня. Характеристика Курагіна Елен з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Курагіна Елен

Курагіна Елен – дочка князя Василя, а потім дружина П’єра Безухова. Блискуча петербурзька красуня з «незміною посмішкою», білими повними плечима, глянсуватим волоссям і прекрасним станом. У ній не було помітно кокетства, як ніби їй совісно було «за свою безсумнівно і занадто сильну і переможну красу ». Елен незворушна, надаючи всім право милуватися собою, від чого на ній відчувається як би лиск від безлічі чужих поглядів. Вона вміє бути мовчазно-гідна в світі, справляючи враження тактовної і розумної жінки, що в поєднанні з красою забезпечує їй постійний успіх.

Вийшовши заміж за П’єра Безухова, героїня виявляє перед своїм чоловіком не тільки обмеженість розуму, грубість думки і вульгарність, але й цинічну розбещеність. Після розриву з П’єром і отримання від нього за дорученням великої частини стану, вона живе то в Петербурзі, то за кордоном, то повертається до чоловіка. Незважаючи на сімейний розрив, постійну зміну коханців, в числі яких Долохов і Друбецкий, Елен продовжує залишатися однією з найвідоміших і приголублених петербурзьким світлом дам. У світі вона робить дуже великі успіхи; живучи одна, вона стає господинею дипломатичного і політичного салону, здобуває репутацію розумної жінки. Вирішивши перейти в католицтво і обдумуючи можливість розлучення і нового шлюбу, заплутавшись між двома дуже впливовими, високопоставленими коханцями і покровителями, Елен вмирає в 1812 р.

Якщо вам потрібні інші характеристики та образи героїв роману, можете переглянути іх у наступній статті: Головні герої Війна і мир.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы