"Украдене щастя" характеристика Миколи

 

“Украдене щастя” образ Миколи головного героя драми Івана Франка розкрито в цій статті

“Украдене щастя” характеристика Миколи

Микола Задорожній -найтрагічніший образ. Він добрий, працьовитий чоловік. Змолоду, поневіряючись у наймах, він врешті-решт зумів придбати невелике господарство, яке дісталося йому кривавими мозолями. Сподівався, що одруження з Анною, яку він дуже кохав, дасть йому щастя. І вже після одруження зрозумів, що серце його молодої, красивої дружини йому не належить. Але він ще не знає, що Анна кохає іншого. Михайло, прагнучи вільно зустрічатися з Анною, яку він дуже кохав, несправедливо звинувачує Миколу у вбивстві корчмаря й заарештовує його. Повернувшись із тюрми, Микола дізнається про невірність дружини, але, кохаючи її, не насмілюється одверто висловити свої докори. Починає пити. Та не такими терплячими і розсудливими були сусіди. Вони насміхаються з Миколи і підбурюють його проти Анни й Михайла. Доведений до відчаю безсоромною поведінкою Михайла, Микола вбиває його сокирою.

“Украдене щастя” цитатна характеристика Миколи

  • Анна про Миколу: «сей покірний наймит», «він такий добрий, він хробака дармо не розтопче, це то щоб чоловіка вбив», «з туманом отаким, що з ним ні в кут, ні в двері, що з нього люди сміються, що хіба хто не хоче, той з нього глузує», «здається роздавив би мене і того…мойого…халяпу», «обрид він мені. Лучче б був жив собі в криміналі»
  • Михайло про Миколу: «вийшла заміж за отакого тумана», «бо ти віхоть, а не чоловік – ось чому».
  • Настя про Миколу: «чоловіка маєш доброго, тихого, роботящого, що трохи не молиться до тебе», «такий тихий та смирний», «занадто м’який, занадто податливий»
  • Сам про себе: «проробив чоловік свою силу на чужий людей» «я втоптаний у болото, обдертий з чести, супокою і поваги, зруйнований, зарізаний буз ножа».
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы