Майбутнє моєї держави залежить і від мене

 
Важко уявити собі сучасну людину, яка живе поза суспільством. Кожному хочеться бути затребуваним, почутим, зрозумілим. Які б матеріальні блага не манили людину, все-таки найвищою цінністю залишається визнання суспільством його потрібності. Коли втрачається відчуття корисності та потрібності своєї праці, будь то навчання, фізичної або інтелектуальної діяльності, людина втрачає сенс життя. Відчувати себе впевненим і значущим допомагає родина. Здавалося б, такий маленький замкнутий колектив, а яку основоположну роль він відіграє в долі кожної людини. Саме сім’я формує ті цінності, які визначають майбутнє людини. Саме сім’я вселяє впевненість, що ти не самотній, що в тебе вистачить сил і терпіння для вирішення будь-яких проблем. Саме сім’я виховує ставлення до суспільства, до країни, в якій ти живеш. Що додає сили сім’ї, що допомагає вистояти у важкій життєвій ситуації, підставити плече кожному члену своєї родини? Звичайно, впевненість у завтрашньому дні, переконаність у тому, що шлях, обраний країною вірний, а сім’я – є основа для розвитку і процвітання. Якщо кожна окрема людина відчуває причетність до долі своєї Батьківщини, то встановлюється тісний і незримий зв’язок, який сприяє процвітанню і благополуччю країни. Зв’язок цей має бути обопільним. Кожна людина повинна відчувати підтримку своєї сім’ї з боку держави, але й країна повинна бути впевнена, що її громадяни живуть в оточенні міцної та надійної сім’ї, яка завжди буде опорою в будь-яких починаннях.

Політика моєї країни щодо сім’ї сьогодні дає мені всі підстави з упевненістю дивитися в завтрашній день. Турбота держави про дітей, про багатодітні сім’ї, про молодих батьків, про пенсіонерів і про багато іншого, переконують у тому, що соціальні програми в нашій країні сьогодні є пріоритетними напрямками по відношенню до багатьох інших напрямків державної діяльності. Але навіть не тільки це вселяє впевненість у завтрашньому дні. Адже майбутнє моєї сім’ї залежить не тільки від матеріального благополуччя, а багато в чому і від сприятливого клімату в суспільстві. Впевненість у завтрашньому дні моєї сім’ї безпосередньо залежить від становища України у світовій політиці, від того які цінності вона буде захищати і виховувати у своїх громадянах.

Останнім часом багато уваги приділяється національній самосвідомості, повазі до своєї країни через повагу до пенсіонерів, батькам, громадянам своєї країни за її межами. Величезна увага приділяється реалізації різних національних програм і проектів, пов’язаних з творчістю, спортом, патріотизмом. Все це свідчить про те, що своє майбутнє країна бачить в тому, щоб нація була здоровою і міцною. Як можна в такій ситуації усуватися від своєї країни? Безумовно, процвітання України в цілому буде запорукою процвітання кожної окремої сім’ї, і моєї зокрема. Усвідомити це дуже важливо кожному члену суспільства, кожній окремій сім’ї. Тільки в єднанні всього народу сила і процвітання держави.

Але людина самотня, що не має коренів, не може зрозуміти цієї важливої думки. Виходить, що початок у всьому дає сім’я. Усвідомивши відповідальність за свою сім’ю, людина усвідомлює особисту відповідальність за те, що відбувається в країні. А коли держава відчує таку зворотний зв’язок, то всі програми, здійснювані владою, будуть спрямовані на задоволення різнобічних потреб громадян своєї країни. Встановиться то взаємовідношення і порозуміння  між країною і народом, яке кожному дозволить з упевненістю сказати: майбутнє моєї країни – це моє майбутнє, це майбутнє моїх близьких. Сьогодні жити в Україні можна впевненіше і спокійніше, ніж у багатьох інших країнах. У діях керівництва країни відчувається впевненість і далекоглядність. З багатьох подій Україна виходить гідно, даючи приклад усій світовій спільноті. Це і політичні конфлікти, і світова фінансова криза, і спортивні змагання. Завжди і скрізь Україна демонструє свої прагнення захистити інтереси свого народу. Така країна вселяє впевненість у завтрашньому дні, її майбутнє – це майбутнє кожної окремої людини, кожного громадянина. Я можу планувати своє майбутнє, спираючись на головні цінності нашого суспільства, я можу прогнозувати успішність у розвитку моїх майбутніх прагнень, я можу прагнути до реалізації всіх своїх планів, тому що умови для цього в моїй країні є! Зараз все в моїх руках!
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы