Канікули

 
Одного разу хлопчик, який відпочивав в селі у бабусі, вирушив на риболовлю. Йому вдалося зловити лише одну рибку. Приніс він її до хати і поставив у кімнаті на столі. Рибка сполохано билась об стінки банки, метушилась, а хлопчина сумно розглядав свій скупий улов.
Та раптом сталося диво – випущена в банку з водою рибка заговорила людським голосом і попросила, щоб хлопець випустив її з скляного полону назад у річку. Задумався переляканий риболов і зопалу викрикнув, що раз рибка говорить, то повинна виконати його бажання. Звичайно ж, рибка погодилась.
Хлопчик гарячково перебирав подумки свої найзаповітніші мрії. Це і новий велосипед, і надсучасний телефон, і новий ноутбук… Та тут його погляд зупинився, у сусідній кімнаті важко зітхала хвора бабуся. Бажання народилось міттєво і без вагань. Рибка мотнула хвостиком і розчинилась наче сон.
Тут хлопчина прокинувся, мати просила вставати і усміхнено сказала, що за хороше навчання йог чекає сюрприз у дворі. Малий виглянув через вікно – там усіма барвами виблискував новий велосипед.
Глянув хлопець на стіл – стара фотографія бабусі, яка ніби лагідно усміхалась з світлини. Дива та й годі! От і не вір тепер в чудеса!
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы