Хто рано встає, тому Бог дає

 
Скільки всього можна зробити, якщо прокинутися раніше, ніж завжди!

Моя бабуся живе в селі. Вона завжди встає дуже рано, ще вдосвіта, тому що має багато клопоту по господарству. В неї є і кури, і гуси, і корова, і свині. А ще вона порається на городі та в хаті, до того ж якось устигає допомагати сусідці, якщо та хворіє. Звичайно, бабуся вміє все робити дуже швидко і гарно, а крім того, добре організовує свій час (наприклад, поки вариться їжа, вона прибирає в кімнатах). Але велике значення має й те, що вона встає рано-вранці. Адже попереду цілий важкий день, треба встигнути все зробити, і важливо, щоб усе було вчасно.

Якось у неділю я теж спробувала. Встала, коли всі ще спали, прибрала у своїй кімнаті, зробила усі домашні завдання на понеділок. Коли мама прокинулась, я допомогла їй зі сніданком, потім ми пішли всією родиною до басейну, після цього до зоопарку, ми зайшли до кав’ярні, до магазинів, і я встигла спокійно, не поспішаючи, вибрати подарунок для своєї подруги (в неї був день народження) та ввечері пішла до неї в гості.

А якщо б я прокинулася запізно, то довелося б робити все те саме, тільки б часу на все було менше! Я почала б квапитися, дратуватися, все валилося б із рук і нічого не виходило. А так мала в запасі цілий день, тож у нього вмістилося значно більше подій, ніж зазвичай.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы