Що таке щастя?!!!

 
На запитання, що таке щастя, у кожного з нас є своя відповідь, кожен з нас по своєму його розуміє. Бо кожен з нас – неповторна особистість, що має власні уподобання, інтереси і власний погляд на життя. Для когось щастя – мати автомобіль престижної моделі, добре облаштовану велику квартиру та набитий зеленими банкнотами гаманець. Може все це і складає якусь соту частину справжнього щастя, а може це зовсім інше.
Однак на мій погляд, щастя все ж полягає зовсім не в заможності. Саме велике щастя – це мати незрадливих та вірних друзів, які здатні у будь-яку хвилину прийти тобі на допомогу. І не без гордості я можу сказати, що такі друзі у мене є, і саме вони роблять мене щасливим. Я впевнений, що якщо раптом зі мною станеться якась біда, я зможу розраховувати на їхню допомогу та на тверду дружню руку. Справжні друзі допоможуть мені не тільки порадою, вони запропонують реальну допомогу, яка буде в їхніх силах. В той же час мої друзі можуть повністю розраховувати на мене, я їх ніколи не зраджу і не підведу. І я сподіваюся, що для своїх друзів я теж є складовою їхнього щастя.
Не менш важливою складовою людського щастя, на мій погляд, є здоров’я. Бо не маючи його, людина відчуває себе погано не тільки фізично, але і морально. Не маючи здоров’я, ти не будеш мати змоги досягти успіхів у житті і стати повноцінним членом суспільства. Усім нам добре відомо, що здоров’я не купиш ні за які гроші. Нехай ти будеш навіть мільйонером, але не маючи здоров’я, радіти своїй заможності неможливо. Але тальки в цьому випадку стає зрозумілим, що щастя ніколи не виміряти у грошовому еквіваленті. А скільки людей у молодому віці дозволяли собі зайве – і надмірне вживання алкоголю, і безмірне паління, і нездоровий образ життя, а потім, втрачаючи здоров’я, дуже жалкували за тим, що не берегли своє здоров’я. Наслідки такого життя будуть недовго чекати на себе, бо людина зроблена не з заліза, та й залізо не витримує поганого до себе ставлення. Тому я вважаю, що до свого здоров’я треба ставитися дуже серйозно, бо воно складає основу щастя любої людини.


Не менш ніж гарне здоров’я, щастя для мене складається в тому, що я маю здорових та люблячих батьків. Вони дуже багато зробили для мене і, сподіваюсь, що не менше зроблять і в майбутньому. Але замислюючись над моїми відносинами з батьками я розумію, що треба частіше прислухатися до їхніх порад та приділяти їм більше уваги і часу. Вони це заслуговують, бо віддають нам стільки ніжності, стільки любові і ласки, вони ведуть нас звивистими дорогами життя з перших хвилин нашої появи у цьому світі. Проти батьків ми назавжди залишаємося маленькими дітьми, але яке це щастя, що вони є, мої милі рідні батьки!
Ознаки щастя кожний розуміє по-своєму. На мій погляд щастя – це коли рідні та близькі люди, які знаходяться поряд з тобою, почувають себе щасливими, щастя – коли поряд зі мною будуть вірні друзі, щастя – це коли у мене та у моїх рідних буде взаєморозуміння, міцне здоров’я та достаток. І тому, що все це у мене є, я з впевненістю можу сказати: «Я – щаслива людина».
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы