Твiр-роздум в публiцистичному стилi на тему «Що таке зрада?» Варіант 1

 
З малих років людині доводиться стикатися з питаннями: що таке добре, і що таке погано? Говорячи про зраду, нас завжди вчили, що це погано. І у В. Висоцького звучало: «Ми на ролі зрадників, боягузів, іуд в дитячих іграх своїх призначали ворогів». До речі, біблійний Іуда був одним з кращих учнів Христа, тим не менш, зрадив свого вчителя. Але і апостол Петро теж в критичний момент тричі відрікся від Ісуса, але після покаяння був прощений.

Із сучасного життя можна згадати мати, яка опинилася у скрутному становищі і залишила десь на вокзалі своє немовля, або «загуляла» дружина – в принципі, все це про одне й те ж. Зрада – це найжахливіше, що може статися в будь-яких відносинах, будь то дружні або якісь інші. Зазвичай така подія означає кінець спілкування. Але, давайте визначимося, чи варто так кардинально все міняти.

Важливо зрозуміти, з яких спонукань так вчинив Ваш друг: по дурості, по наївності, через незнання, або він переслідував конкретні цілі, наприклад, як зробити Вам неприємно. Найкраще запитати особисто у самого кривдника, а не домислювати самостійно. Ваші власні висновки можуть виявитися невірними.

Ймовірніше всього, Ваш друг просто не уявляв собі, що це може так Вас зачепити. Якщо йому дорого Ваше дружнє спілкування, то він вибачиться і наступного разу вже навряд чи так вчинить.

Варто визначитися, а чи дійсно те, що трапилося можна назвати зрадою? Є люди, схильні до максималізму. Тобто навіть будь-яке  неприємне слово вони сприймають як жахливий факт, після якого можна неодмінно відмовлятися від дружби. Найчастіше такі люди з часом змінюють свою точку зору, але змінити щось у своєму житті стає вже скрутним. Спілкування закінчено, а колишній друг оголошений головним ворогом. Якщо Ви є дуже сприйнятливою людиною, постарайтеся швидко висновки не робити і не «рубати з плеча». Осмисліть все, обміркуйте, а тільки потім висловлюйте свої претензії і приймайте рішення.

Також є люди, не здатні яскраво виражати емоції: будь то співчуття, радість або розлад. Якщо Ви дійсно вважаєте цю людину своїм другом, то Ви повинні бути в курсі всіх особливостей його характеру. І не варто вимагати від нього більшого, ніж він може дати.

Якщо ж Ви з’ясували, що один вчинив так не з кращих міркувань, то все ж варто відсторонити цю людину від себе, хоча б на час. Рідко буває так, щоб один поважав іншого, а інший того – ні. Тому якщо Вашому кривдникові дороге спілкування, то він постарається зробити так, щоб воно відновилося. Кожна людина має право на помилку. І Ви просто зобов’язані дати їй шанс повернути довіру назад.

Якщо ж зради з його боку траплялися вже не один раз, то варто віддалити від себе цю людину. Просто в подальшому може стати ще гірше і болючіше саме Вам. Значить, просто Ваш друг не цінує Вас. Буває складно викреслити когось зі свого життя, тим більше не чужу людини, але це треба зробити обов’язково. Адже якщо це сталося раз, то повториться знову.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори з української мови за 8 клас

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0