Сильного доля веде – слабкого волочить

 
На мою думку вислів, що сильного доля веде, а слабкого волочить правильний. Я вважаю, що більшою мірою все залежить від самої людини, а точніше від особистості, якою вона є. Потрібно дивитись на кожного не тоді коли він на коні, а тоді, коли він, впавши, зміг піднятись.
Звичайно, доля допомагає нам протягом нашого життя, але бувають випадки, коли вона, усміхнувшись, не допомагає, а навпаки. Інколи доля змінює людину кардинально. Людина робиться пихатою та зверхньою. Я не поважаю таких людей. По-пурше, вони самі себе не поважають, роблячи погані вчинки. Для мене прикладом в житті хорошим прикладом є мій друг Володимир Антошків, який вже на протязі довгого часу займається кік-боксом. Також він є призером всеукраїнських замагань та отримав книгу кандидата в майстри спорту. Його слова закарбувались у моїй пам’яті надовго: “Не той сильний, хто не падав, а той, хто, впавши, вставав”.
Іншим життєвим прикладом сильної людини є грецький напівбог Прометей, який стільки витерпів заради людей, але не здався, бо доля йому у цьому допомагала.
Звісно, варто згадати Григорія Многогрішного, який попри всі негаразди не здався. Як йому важко не було – він продовжував боротися. Отже, завжди поважайте себе та інших людей, тоді і доля вам усміхнеться, і Бог про вас не забуде.
Багато людей вважають, що доля – щось незмінне, дане від народження. Тому люди часто вимовляють ці слова з гіркою усмішкою: доля така, доля нещаслива, доля несправедлива і гірка. І мало хто задумується про те, що він сам будує свою долю: своїми вчинками, своїми справами, навіть своїми помислами, бажаннями, почуттями. Адже це так і є! Долею зовсім не заплановано єдиний у вашому житті хід. У кожної людини є кілька можливих варіантів долі, і кожна людина сама обирає свій варіант, хоча найчастіше сама не знає про те. А потім скаржиться: доля не склалась! А треба ж просто озирнутися в минуле і подивитися, де, в який момент ти звернув на саму невдалу доріжку, де ти збився з вірної, щасливої дороги. Можливо, ще не пізно повернутися туди, до цього підступному роздоріжжя, і піти іншою дорогою, більш щасливою.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы