Повчальна історія про Попелюшку

 

З усіх казок Ш. Перро мені найбільше подобається казка про гарну дівчинку з трохи дивним ім'ям — Попелюшка. Мені завжди хотілося допомогти їй виконати важку роботу, що давала їй зла мачуха, захистити від її чванливих і гонорових зведених сестер. Разом з нею я бігала на город за величезним гарбузом, який потім хрещена мати-чарівниця Попелюшки перетворила на розкішну визолочену карету, приносила щурів і мишей, що перетворювалися на коней та кучера. Раділазтого, що хрещена одягла її в розкішну сукню, гаптовану золотом, сріблом і самоцвітами, і з величезним задоволенням кружляла з нею на балу в парі з принцом, а потім переживала через те, що дівчинці довелося так швидко залишити бал, що вона навіть не попрощалася з коханим. Усіляко прагнула допомогти принцові знайти чарівну незнайомку, адже я знала, що то була Попелюшка.

Та диво усіх казок полягає в тому, що вони мають щасливий кінець: добро завжди перемагає зло. Принц все-таки знайшов Попелюшку, за кілька днів відгуляли весілля, і жили вони довго й щасливо багато-багато років.

Перегорнута остання сторінка казки, але диво не закінчується: воно залишається у душі. Можливо, саме тому ми знову й знову перечитуємо знайомий твір.

Відомий російський поет О. Пушкін, у творчій спадщині якого також є казки, писав: «Казка вигадка та в ній щось повчальне зрозумій». Яку ж науку можна узяти з казки Ш. Перро? Слід бути милосердним у ставленні до людей, щирим і добрим. Правду сказав один із героїв фільму про Попелюшку: «Ніякі хитрощі не можуть зробити зле серце добрим і щирим. Зв'язки зв'язками, але ж і совість треба мати». У казці кожен з героїв одержує по заслузі. Добро завжди переможе зло, яким би сильним воно не було.

А ще — важливо вміти прощати тих, хто тебе ображав, хоч робити це надзвичайно важко. До цього слід дорости душею, а не розумом.

Ось які таємниці приховує на своїх сторінках добре відома казка про Попелюшку.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы