Добро і зло у п'єсі С. Маршака „Дванадцять місяців”

 

Відомий російський поет Самуїл Якович Маршак написав багато творів для дітей. Його перу належить обробка казки відомої чеської письменниці Бо-жени Нємцової „Дванадцять місяців”. У цьому творі, як і в будь-якій іншій казці, змагаються добро зі злом. В образі пасербиці зображене добро, чуйність, а мачуха і її дочка є втіленням злості та заздрості.

Пасербиці доводиться підкорятися вказівкам мачухи, навіть якщо ці вказівки позбавлені здорового глузду, тому вона йде взимку до лісу за пролісками.

Проте сили природи у казковому світі співчувають і допомагають бідній дівчинці. У лісі вона зустрічає дванадцять місяців, які здатні зробити неможливе і взимку виростити квіти, адже їм підвладний час. Бачачи доброту, чуйність і беззахисність дівчинки, брати-місяці допомагають їй і вона повертається додому з букетом квітів.

Мачуха та її рідна донька йдуть до палацу за корзиною золота в обмін на проліски, але на цьому історія не закінчується. Капризній принцесі мало квітів, вона хоче своїми очима переконатись у тому, що взимку можна виростити квіти. І всі герої відправляються у ліс на пошуки братів-місяців.

Як і в будь-якій казці, добро винагороджується, а зло карається.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы