"Мауглі" характеристика Акели

 

Характеристика Акели з казки “Мауглі” Кіплінга наведена в цій статті.

“Мауглі” характеристика Акели

Акела — Ватажок Зграї. Великий сірий Самотній Вовк був сильним, мудрим, старим. Вже багато років він водив Зграю. Лише двічі за своєї молодості він потрапляв у вовчу пастку. Він багато знав про людей, а також дотримувався Законів Джунглів.

Поведінка Акели на Зборах Зграї. (Ішлося про Людське дитинча. Вислухавши Балу, який мав намір заступитися за хлопчика, Багіру, яка сказала, шо вбивство голого дитинчати — це ганьба, старий мудрий Вовк Акела звернувся до Батька Вовка і сказав, шоб той виховав Мауглі гідним сином Вільного Племені.) Над чим частенько замислюється Акела? (Акела відчував, що сили поступово залишають його, що колись він стане дуже слабким і вовки вб’ють його, і новий ватажок заступить чільне місце, щоб у свій час зазнати тієї ж долі.)

Акела схибив на полюванні. (Старий Вовк розуміє, що проти нього була змова, яку спровокував Шер-Хан: йому запропонували кинутися на незагнаного оленя, щоб довести неміч Ватажка. Він викликає вовків на поєдинок. Акела не боїться, принаймні так здається, бо він не може показувати ворогам свою слабкість.) Мудра і зворушлива пропозиція Акели. (Ватажок Зграї стає на захист Мауглі. Він переконливо доводить, шо закон Джунглів не дозволяє вбити його, бо він жив разом зі Зграєю, їв їхню їжу, спав разом з ними, заганяв дичину. Якщо наполягають на смерті Людського дитинчати, нехай забирають його. Акели, життя. Він нагадує Зграї про її честь і каже: щоб зберегти її, треба лише прислухатися до поради свого Ватажка — відпустити Мауглі до своїх, а «я вас жодним зубом не займу, коли настане мій час умирати. Я помру без бою…»)

Багіра звертається до Мауглі, щоб той допоміг Акелі. (Багіра, мудра, справедлива чорна пантера, поважала Акелу, і тому вона звертається по допомогу до Мауглі. Та Акела Й сам відчув, шо йому, старому, немічному вовку, потрібна допомога. Він розраховував на добре серце Мауглі. Акела ніколи не просив для себе нічого, сам допомагав іншим, але зараз він «благально позирнув на Мауглі». І хлопчик допоміг Акелі, він подолав його і своїх ворогів за допомогою Червоної Квітки.)


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы