Повідомлення про Коран

 

Повідомлення про Коран містить короткі відомості про Коран, які можуть бути представлені на уроках. Прочитавши статтю Ви дізнаєтеся основою якої релігії є Коран

Повідомлення про Коран

Коран ( VII-VIII ст.. після Р.Х.; з арабської – «виразне читання») – священна книга ісламу і перша письменна пам’ятка арабської літератури; зібрання проповідей, обрядових та юридичних настанов, заклинань молитв, повчальних притч, виголошених першим мусульманським монархом Мухаммедом (Магометом) у формі «пророчих одкровень» у Мецці та Медіні між 610 і 632 рр. Тобто Коран є основою релігії ісламу.

Перші записи Корану зроблені 632 р.. уже після смерті Мухаммеда. Між 650 і 655 рр. за наказом халіфа Османа був створений канонічний текст (Османова редакція).
Мухаммед започаткував іслам, одну із світових релігій.

Є дві частини (сури) Корану:

1) Мекканська;

2) Мединська

Основний зміст – засудження поганства та проповідь єдиного бога – Аллаха.

Згідно з Кораном, правовірні мусульмани повинні:

  1. Визнавати і промовляти істинність шахади (немає бога, крім Аллаха, і Мухаммед – посланець Аллаха)
  2. Щодня п’ять разів молитися
  3. Додержуватися посту в місяці рамадан.
  4. Вносити пожертвування до мечеті.
  5. Здійснювати щорічний хадж (паломництво в Мекку).

Поетичний текст Корану з арабської мови перекладався не один раз, проте знавці ісламу переконані, що передати духовність та божественну сутність записаних висловлювань іншими мовами не вдалося. Першу частину Корану “Аль-Фатіху”(«Та, що відкриває книгу») всі мусульмани повинні знати напам’ять. Це як “Отче наш” у християн.

Коран складається з 114 глав, які називаються сурами (ряд каменів). Кожна сура складається з окремих віршів – айтів (диво). Сури, за місцем проголошення, поділяються па мекканські (86 сур) ранні та медінські (28 сур) – пізні. Мекканські сури написані саджем – ритмічною та римованою прозою. Сури в Корані (крім першої) розміщені за розміром – від найбільшої до найменшої. Зв’язної оповіді в Корані немає, кожна сура є закінченим текстом. Кожна сура Корану починається словами “В ім’я всемилостивого, всемилосердного Бога”. Традиційно Коран читають наспівно.



Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы