Розповідь про Прометея

 

Розповідь про Прометея містить основну інформацію про цього героя.

Коротка розповідь про Прометея

Прометей – титан другого покоління. Дав людям вогонь і ремесло

Колись люди жили в темних печерах, не знали вогню, не займалися землеробством і ремеслами. Онук богині землі, могутній титан Прометей, врятував людей від загибелі, він навчив їх будувати будинки, орати поля. Завдяки Прометею люди оволоділи письмом і навчилися читати та рахувати. Прометей викрав у кузні Гефеста вогонь і приніс його людям.

Також він познайомив людей з металами, навчив, як в надрах землі видобувати їх і обробляти.

Прометей приборкав для смертних дикого бика і наклав на нього ярмо, щоб могли користуватися люди силою биків, обробляючи свої поля. Прометей запряг коня в колісницю і зробив його слухняним людині.

Мудрий титан збудував перший корабель, оснастив його і розгорнув над ним вітрило, щоб швидко ніс людину корабель по безкрайому морю.

Раніше люди не знали ліків, не вміли лікувати хвороб, безпорадні були проти них люди, але Прометей відкрив їм силу ліків, і ними упокорили вони хвороби. Він навчив їх всьому тому, що полегшує життя і робить його щасливішим і радіснішим.

Цим і прогнівив він Зевса, за це жорстоко покарав його громовержець. Він наказав Гефесту прикувати Прометея до скелі. Кожен день орел викльовував печінку Прометея, а за ніч вона відростала знову. Спас Прометея його пророчий дар, саме він передбачив Зевсу, що син, народжений богинею Фетідою, позбавить царя Олімпу влади. За волі Зевса Геракл убив орла і звільнив страждальця. А Фетида вийшла заміж за царя Пелея і народила найбільшого героя Греції Ахіллеса.

Прометей самий піднесений і трагічний образ в грецькій міфології, один з улюблених героїв, добровільно пішов на муки в ім’я своїх переконань, символ незламної і всеперемагаючої сили духу. Міфи про Прометея показують історію розвитку людства.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы