«Ніч перед Різдвом» образ Оксани

 

«Ніч перед Різдвом» Гоголь характеристика Оксани

Оксана – красива, примхлива, вітряна і безтурботна дівчина була дочкою знатного козака Чуба. Вона дуже гарно одягалася в найдорожчий одяг, знала, що про неї говорять молоді хлопці та подружки з її села і була дуже важливою задавакою. Найбільше вона любила милуватися собою в дзеркалі, міняючи свої наряди. З гордістю, любуючись собою, вона зверхньо приймає залицяння сільських хлопців. Їй приносить задоволення випробовувати силу своєї чарівності. Відкидаючи і висміюючи любовні зізнання Вакули, Оксана разом з тим і небайдужа до них; її захоплює і підкорює те глибоке почуття, яке відчуває до неї Вакула.
Одного разу ця дівчина перед самим Різдвом Христовим відправляє коваля Вакулу до самої цариці, щоб той виконав її черговий каприз і привіз їй черевички, які носить сама імператриця.

Трохи пізніше в розповіді ми бачимо, що Оксана може відчувати щире почуття любові і співчуття. Дівчина з великою радістю зустрічає коваля, коли він повернувся з черевичками, і дає згоду вийти за нього заміж. У ній уживаються такі різні почуття і якості характеру, як самолюбування, печаль, зарозумілість і збентеження. Можна зробити висновок, що Оксана може бути не тільки розпещеної красунею, у якої одні вбрання на умі, але і людиною, здатною на найщиріші людські почуття.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы