"Рудники царя Соломона" Хаггард

 

«Копальні царя Соломона» (англ. King Solomon’s Mines ) — пригодницький роман англійського письменника Райдера Гаґарда, який започаткував літературний жанр «загубленого світу». В романі розповідається про експедицію відважних мандрівників у нерозвідані області Африки, про зустріч з невідомим племенем, про гідність, честь та обов’язок.

Короткий зміст (переказ) “Рудники царя Соломона”

Роман побачив світ у 1885 й одразу здобув величезну популярність. Його автор, Райдер Гаґард, добре знав Південну Африку, де побував під час англо-зулуської війни та першої англо-бурської війни. Образ оповідача в романі, Алана Квотермейна, значно мірою ґрунтується на відомому англійському мисливцеві та досліднику Африки Фредеріку Кортні Селосі.

В романі використана легенда про надзвичайно багаті копальні біблійного царя Соломона. Існує чимало припущень де ці копальні могли б знаходитися насправді, але жодна з них не підтверджена історично.

Сюжет “Рудники царя Соломона”

До Аллану Квотермейна, відомого мисливця і мандрівника, звертається сер Генрі Куртіс зі своїм другом капітаном Джоном Гудом. Куртіс просить Квотермейна допомогти йому в пошуках свого зниклого брата Джорджа. Після недовгих умовлянь Аллан приймає пропозицію і відправляється з ними в дорогу. Після довгого шляху і жорстоких поневірянь мандрівники потрапляють в загублену Країну Кукуанов, де сховані незліченні скарби біблійного царя Соломона …

“Рудники царя Соломона” головні герої

  • Аллан Квотермейн – професійний мисливець і мандрівник. Йому п’ятдесят п’ять, він невисокого зросту, худий, важить близько 60 кілограм, з сивим волоссям. Тубільці називають Квотермейна Макумазан, що означає буквально «людина, яка встає після півночі» (тобто людина, яка завжди знаходиться напоготові).
  • Генрі Куртіс – англійський аристократ, що відправився на пошуки свого брата. Старше тридцяти років, сіроокий блондин, могутньої статури. Тубільці називають його інкубов (що означає «слон»).
  • Джон Гуд – колишній капітан Британського королівського флоту. Прослуживши на флоті сімнадцять років, був відправлений у відставку. Джентльмен, акуратист, завжди носить в правому оці монокль, через що тубільці називають його Бугван (тобто «скляне око»).
  • Ігнозі – законний король країни Кукуанов. Після вбивства його батька, короля Кукуанов Імоті, його мати втекла з ним з країни. Дізнавшись, що Квотермейн разом зі своїми товаришами відправляється туди, де знаходиться Країна Кукуанов, він під ім’ям Амбопа приєднується до них.
  • Інфадус – воєначальник кукуанов, дядько Ігнозі. Допомагає Ігнозі повалити жорстокого короля Твал.
  • Фулата – дівчина-кукуанка, врятована капітаном Гудом.
  • Твала – жорстокий король кукуанов, повалений Ігнозі і загиблий в поєдинку з інкубов.
  • Гагула – стара чаклунка, яка пережила багато століть. Зрадила Імоті, законного короля кукуанов і звела на трон Твал, його молодшого брата. Єдина, що володіла секретом копалень царя Соломона.
  • Хіва – провідник, убитий слоном
  • Хосе да Сильвестра – португалець, який володів таємницею скарбів Соломона


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы