Яку таємницю відкрив Маленькому принцу Лис?

 

Чого навчився Маленький принц завдяки дружбі з Лисом можна дізнатися після прочитання казки Екзюпері.

Яку таємницю відкрив Маленькому принцу Лис?

Пора­ду мудрого Лиса: «Люди забули цю іс­тину, але ти не забувай: ти назавжди у відповіді за всіх, кого приручив» пам’ятає кожен хто прочитав цей твір.

На прощання Лис відкриває своє­му товаришу просту, але мудру таєм­ницю: «Не чути голосу серця озна­чає стати дорослим, якому нічого не цікаво, крім цифр».

Отже, на Зем­лі Маленький принц зрозумів вели­ку науку життя, він розуміє, що сила людини в дружбі, щастя — в любові до ближнього, обов’язок—у служін­ні батьківщині, у відповідальності пе­ред нею.

Чого наває казка “Маленький принц”

В казці “Маленький принц” А. де Сент-Екзюпері висловив свою заповітну думку: “Єдина справжня розкіш – це розкіш людського спілкування”. Людина не може прожити без любові та дружби, їй, як чиста джерельна вода, потрібні також поезія, краса, доброта.

“Маленький принц” – казка для дітей та дорослих, які не втратили дитячу здатність фантазувати, поетично й довірливо сприймати навколишній світ. Письменник у казці закликає дорослих зберігати в собі дитинство, тобто не втрачати здатності розуміти дітей, дивитися на світ чистими очима дитини. Більшість дорослих у творі – обмежені люди, для них існує лише ціна на речі. Вони не помічають краси та поезії навколишнього світу


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы