"Пригоди Гекльберрі Фінна" головні герої

 

“Пригоди Гекльберрі Фінна” головні герої та характеристика Гека і Тома допоможе зрозуміти внутрішній світ героїв.

“Пригоди Гекльберрі Фінна” головні герої

Гекльберрі Фінн, для друзів – Гек – хлопчик 13-14 років. Його виховував батько-п’яниця, який часто бив його.

Том Сойєр – кращий друг і одноліток Гека, головний герой інших романів Твена і ватажок міських хлопчаків в їх розвагах. «Кращий забіяка і самий спритний хлопчик в місті».

Джим – великий і добрий раб міс Уотсон. Гек дуже зближується з Джимом, коли вони зустрічаються після втечі Джима від міс Уотсон і подорожують разом по річці Міссісіпі.

Вдова Дуглас – добра леді, яка взяла Гека до себе, після того як він врятував її від вторгнення грабіжників. Вона робить все можливе, щоб виховати Гека, вважаючи це своїм християнським обов’язком.

Міс Уотсон – сестра вдови, уперта стара діва, що живе разом з ними. Вона сувара з Геком, через що він її зовсім не виносить. Після смерті сестри вона хоче всиновити Гека.

«Старий» Фінн – батько Гека, алкоголік-бродяга. Часто злиться на Гека і не виносить, коли Гек поводиться або одягається, як освічений хлопчик. Звертається до Гека кожен раз, коли не вистачає грошей на спиртні напої.

Джудіт Лофтес – грає в романі невелику роль, будучи доброю і проникливої жінкою, з якою Гек зустрічається, щоб дізнатися, як йдуть пошуки Джима.

Гренджерфорди – аристократична Кентуккська сім’я на чолі з шістдесятирічний полковником Саулом Гренджерфордом, яка приймає Гека до себе, після того як він розлучається з Джимом на Міссісіпі. Гек стає другом молодшого сина в сім’ї, свого однолітка Бака Гренджерфорда. У той час, коли Гек знайомиться з ними, вони ведуть вікову родову ворожнечу з іншого місцевої сім’єю, Шепердсонами.

Герцог і король – двоє шахраїв, відомих тільки на прізвиська, яких Гек і Джим беруть на борт свого плота незадовго до їх пригод в Арканзасі. Вони є яскравими персонажами роману, які обманюють багатьох місцевих жителів різноманітними способами. Видають себе за зниклого герцога Бріджуотера і давно померлого Людовика XVII Французького, щоб Гек і Джим прислужували їм. Гек потурає їм, щоб не вийшло гірше.

Доктор Робінсон – єдина людина, яка розуміє, що король і герцог шахраї, коли вони прикидаються британцями. Він попереджає городян, але ніхто не слухає його.

Мері Джейн, Джоанна і Сюзанна Вілкс – три молодих племінниці свого недавно померлого багатого опікуна Пітера Вілкса. Герцог і король намагаються вкрасти спадок, що залишився після Пітера Вілкса, видавши себе за братів Пітера з Англії.

Тітка Саллі і дядько Сайлас Фелпс – подружжя, за чийого племінника Гек видає себе після втечі від короля і герцога. Дядько – старанний літній фермер і проповідник.

“Пригоди Гекльберрі Фінна” характеристика Гека

Гек росте безпритульним і голодранцем. Він ночує в порожній діжці з-під цукру, курить трубку, не ходить в школу, ледарює. Він повністю наданий сам собі. Хлопчику чуже удавання, а всі умовності цивілізованого життя просто нестерпні. Для Гека головне – бути вільним, завжди і у всьому. «Йому не треба було ні митися, ні одягати чистий одяг, а лаятися він умів напрочуд. Словом, у нього було все, що робить життя прекрасним », – робить висновок письменник. Геку найдорожче особиста свобода і незалежність. Втративши їх, він відчуває себе погано, і саме заради того, щоб знову знайти їх, Гек відправляється небезпечну подорож, назавжди покидаючи рідне місто. Під час подорожі Гек переживає чимало пригод, проявляє винахідливість і кмітливість, але вже не від нудьги і бажання розважитися, як раніше, а в силу життєвої необхідності, заради порятунку втікача Джима. Саме здатність Гека думати про інших робить його образ особливо привабливим.

Гек швидше дорослішає, раніше пізнає життя з його жорстокістю, несправедливістю. Для нього пригоди дуже скоро перестають бути грою. Ці ігри допомогли йому отримати життєвий досвід, пристосували його до життя. Гек поступово вчиться відповідальності, серйозного ставлення до людей. Марк Твен бачив в ньому героя XX століття, коли, з точки зору письменника, вже не буде расових забобонів, злиднів і несправедливості.

“Пригоди Гекльберрі Фінна” характеристика Тома

Том – сирота, його виховує сестра покійної матері, благочестива тітонька Поллі. Хлопчику абсолютно нецікаве те життя, яке тече навколо, але він змушений дотримуватися загальноприйнятих правил: ходити в школу, відвідувати церковну службу по неділях, акуратно одягатися, добре поводитися за столом, рано лягати спати, хоча він раз у раз порушує ці правила, викликаючи обурення тітоньки. Підприємливості та спритності Тому не позичати. Розіграти кого-небудь, обдурити, придумати що-небудь незвичайне – це стихія Тома. Багато читаючи, він прагнути і власне життя зробити яскравим, цікавим, насиченим. У ньому енергія б’є ключем. Він привабливий хлопець, але він дитя свого часу, свого міста, який звик жити подвійним життям. Коли треба, він цілком здатний прийняти образ хлопчика з пристойної сім’ї, розуміючи, що так чинять усі.

Том Сойєр – символ хлоп’ячої пристрасті до пригод, невичерпне джерело вигадки, багатої фантазії, безстрашності і пустощів. І разом з тим пригоди Тома – це гра, тільки гра.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы