Гекльберрі Фінн характеристика героя

 

Гекльберрі Фінн характеристика героя однойменного роману Марка Твена викладена в цій статті.

Гекльберрі Фінн характеристика головного героя

Гек – тринадцятирічний хлопчик, який виріс на вулиці. У нього був батько-алкоголік, який не приділяв сину уваги, але Гек зумів зберегти в собі позитивні якості особистості. Незважаючи на неосвідченість, Гек має природну кмітливість. Деякі істини, які діти дізнаються від своїх батьків, Гек осягав через власні роздуми, досвід або спостереження.

Гекльберрі одягавсь у недоноски з плеча дорослих людей; одяг його був різнобарвним, лахміття звисали. Бриль його був цілковитою руїною величезних розмірів, від нього було відкремсано великий шматок у вигляді півмісяця, його куртка, в ті рідкі дні, коли він її одягав, доходила аж до п’ят, і задні ґудзики містилися значно нижче спини, штани висіли на одній підтяжці і ззаду теліпалися величезним порожнім мішком, а внизу хльоскали по грязюці, коли він їх забував підкачати.

Гекльберрі був вільний птах; блукав, де йому хотілося. В хорошу годину він ночував десь на чужому ґанку, а в дощову — в порожніх діжках, йому не треба було ходити ні до школи, ні до церкви, йому нікого було слухатися, над ним не було господаря. Він міг ловити рибу чи купатися, коли і де йому заманеться, і сидіти в воді, скільки йому хочеться. Ніхто не забороняв йому битися. Лягав спати він, коли хотів. Навесні він перший з усіх хлопців починав ходити босий, а восени взувався останній, йому не треба було ні митися, ні одягати чисту білизну, а лаятися він умів напрочуд. Одне слово, цей хлопець мав усе, що надає ціну життю…

Гек швидше дорослішає, раніше пізнає життя з його жорстокістю, несправедливістю. Для нього пригоди дуже скоро перестають бути грою. Ці ігри допомогли йому отримати життєвий досвід, пристосували його до життя. Гек поступово вчиться відповідальності, серйозного ставлення до людей. Марк Твен бачив в ньому героя XX століття, коли, з точки зору письменника, вже не буде расових забобонів, злиднів і несправедливості.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы