Образ Дикий Сенда по романі Жуля Верна «П’ятнадцятирічний капітан» – Верн Жуль

 

Дикий Сенд – сирота, виховувався в дитячому будинку. Навіть ім’я він одержав на честь жалісливого перехожого, що його знайшов, а прізвище йому дали на згадку про місце, де його знайшли. Хлопчик був розумним, у чотири роки вже вмів читати, писати й уважати. У вісім років він пішов юнгою на корабель, де так добре себе зарекомендував, що капітан Хелл познайомив його із власником судна Велдоном, і той віддав хлопця вшколу.

У п’ятнадцять років Дикий ступив на палубу одного із кращих кораблів Велдона «Пілігрим» новачком – матросом. Він виявився дуже спритним моряком, розумним, тому коли капітан відправився на полювання за китом, то доручив корабель саме Дику Сенду.

Трапилося нещастя: капітан разом з моряком загинув у шлюпці. І Дикий берет всю відповідальність за життя команди й пасажирів на себе. Йому довелося пережити й катастрофу судна, і жорстокий обман Негора, і страшна подорож по африканським джунглям і болотам. Але він мало думав про себе, переживаючи за долю миссис Велдон, маленького Джека й інших своїх друзів. Кмітливість, витривалість, мужність і відповідальність, а також гарний друг допомогли Дику врятувати себе й інших

Як добре, коли поруч є така людина: вона завжди допоможе. Тому я б дуже хотів мати такого друга, як Дикий Сенд.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы