Короткий зміст Кресало Андерсен

 

Вертаючись додому, солдат зустрів чаклунку. Так направила його в дупло, де в 3 кімнатах з 3 скринь, охоронюваних страшними собаками, він міг набрати мідяків, срібла й золота, попередньо посадивши собак на старухин картатий фартух. За це вона попросила принести їй кресало, що перебуває там. Виконавши всі відповідно до вказівок баби, солдат відрубав порадниці голову й забрал кресало собі. Прогулявши всі гроші, а разом із цим і втративши всіх нових друзів, солдат знову зажив бідно. Один раз він запалив свічу, що додавалася до кресала – і перед ним з’явився собака з першої кімнати… Виявилося, що з кожним ударом кресала з’являється по собаці з того самого дупла. Солдат знову зажив з розмахом.

Однією ніччю йому схотілося побачити принцесу. Собака приніс красуню; ранком дівчина розповіла королеві й королеві свій сон, у якому вона начебто їхала верхи на собаці й солдат поцілував її. На наступну ніч фрейліна за наказом королеви відстежила принцесу до воріт будинку солдата, і поставила на цих самих воротах хрест. Але собака побачив позначку й наставив хрестів на всіх сусідніх воротах. Наступного разу королева прив’язала на спину дочки мішечок із крупою, що сипалася на дорогу. Викрадача знайшли й посадили у в’язницю.

У день страти подмастерье шевця за 4 мідяки приніс солдатові кресало. Останнім бажанням злочинця було закурити – після клацання кресала з’явилися всі три собаки, які стали підкидати всю чесну публіку так високо, що, падаючи, люди розбивалися. Солдати попросили щасливця бути королем і взяти в дружин принцесу. Собаки теж були присутні за весільним столом «і робили від подиву більші очі».

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы