Короткий зміст Кров за кров Бестужев – Марлинский А. А

 

Кров за кров

Дія псевдоісторичного оповідання відбувається під Нарвою поблизу останків замка Эйзен, з яким у місцевого населення зв’язана багато спогадів.

Панував у цьому міцному замку жорстокий барон Бруно фон Эйзен. Багато чорного зробив він у своєму лифляндском краю, іноді набігав і на російські землі. Для нього вбити людини, що колупнути кісточку в зубі. І от вирішив він якось раз женитися, і сподобалася йому дівчина Луїза, з якої збирався обвінчатися племінник барона Регинальд. Барон женився на Луїзі, а племінник догодив у підвал. Коли ж Бруно відправлявся на черговий набіг, древня ворожка нарекла йому швидку смерть. Коли ж лицар відвертав назад цілий і непошкоджений, він застав свою дружину в обіймах відпущеного на волю Регинальда. І зійшлися вони в руб’я, але не Брунов день видався в той момент, подужав його племінник і зарубав на річковому березі.

А коли через час Регинальд з Луїзою вирішили бракосочетаться, під час церемонії ввалився в церкву воїн у вороненых панцирах і на вороному коні. Це була примара ненависного Бруно, що тут же вмертвив нещасного Регинальда, а Луїзу відвіз на те саме місце, де колись він сам був убитий. Вирив там могилу й схоронив свою дружину заживу, поклав її поруч ссобой.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы