Берегти суспільне добро - обов'язок кожного школяра

 

У повсякденному житті нас оточують речі, якими ми завжди користуємося. Вони створені руками людини і доступні для користування кожного. Але якщо їх не берегти, дбайливо не ставитись, то вони будуть знищені і матимуть поганий вигляд, псуватимуть оточуюче середовище. Ми звикли до думки, що це торкається тільки дорослих. Вони створюють необхідні матеріальні цінності та повинні їх берегти. Але це неправильна думка.

Уявімо собі, що всі речі, які є у нашій школі, будуть знищені, парти і столи поламані, стіни оббиті, скрізь буде неохайно. Чи приємно нам буде навчатися у таких класах? Чи не буде нам соромно, коли зайдуть у школу наші батьки чи прийдуть гості? Не говорячи вже про те, який настрій у нас буде від оточуючого. Чи схочеться нам працювати?

Але майже в кожному класі зустрічаються випадки, коли деякі учні цього не хочуть зрозуміти, не реагують на зауваження дорослих і вчителів, продовжують свою погану справу. От через таких дітей ми і маємо знищені огорожі, погані написи на стінах будинків, поламані лавочки та гойдалки у парку, перекинуті ящики для сміття, розбиті вікна й багато іншого. Адже з них виростають саме ті, які через байдужість до поганих вчинків завдають шкоди нашому суспільству. З них не виростуть справжні господарі.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы