Перший раз у перший клас

 

Іринка Грицух

Небо оповили густі сірі хмари, накрапав дощик. Раз по раз вітер легко сколихував золотисте листячко. Хоч і була погана погода, у багатьох домівках — несмілива, якась дивна радість. Зокрема в хаті, в якій жила маленька дівчинка Іринка.

Мама приготувала для неї вишиту блузку, гарну спідничку, червоненькі туфельки — все, як в українки. Звичайно, як і всім, дівчинці було лячно вдома ще з самісінького ранку. Вона встала, застелила ліжко, почистила зубки, вдяглася і сіла за сніданок. Хоча він і був дуже смачним, Іринці видався не такий уже й добрий. Тривогу приглушував солодкий смак чаю і тортів.

Через півгодини дівчинка уже стояла на святковій лінійці у шкільному вестибюлі. Розпочалась вона, за традицією, звуками Гімну та словами завуча. І, звичайно, хтось із дівчаток-першокласниць мав дати школі перший дзвінок. Повітря сколихнулося від оплесків та шепоту. Одинадцятикласник підійшов до Іринки, підніс її на плече, вручивши їй заквітчаний айстрами дзвоник.

Дзень-дзень-дзень! — сповіщав перший дзвінок, закликаючи дітей-школярів на урок. Душа маленької першокласниці просто розривалася від невимовного щастя. Це щастя було дитяче, щастя першокласниці Іринки.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы