Характери героїв розповіді Куприна «Кущ бузку» – Куприн Олександр

 

А. И. Куприн одержав військове утворення й сам якийсь час служив в армії. Тому життя й побут російських офіцерів він знав не понаслышке. Історію з життя родини офіцера Миколи Алмазова він розкриває в розповіді «Кущ бузку».

Микола Алмазів учиться в Академії генерального штабу. Це дуже важко, там складні іспити, і через випадкову помилку молодий офіцер потрапив у важку ситуацію. Необхідно виправдатися перед професором, але як? Микола вважає, що все пропало. Він зовсім убитий цією невдачею, різко відповідає дружині. «Видно було, що цій сильній людині хочеться заплакати. Його страшить майбутня ганьба: «Через місяць знову в полк, так ще з ганьбою, із тріском».

Не так сприймає все произошедшее його дружина Віра. У неї взагалі більше сильний і рішучий характер: саме завдяки її завзятості й наполегливій підтримці Миколі вдалося надійти в Академію. Вони небагаті, і Віра «відмовляла собі у всім необхідному», щоб створити можливий комфорт для напружено працюючого чоловіка. Вона страждає за нього, але швидко й рішуче готова діяти, щоб визволити Миколи з неприємної ситуації. Вона придумує посадити кущі бузку й виправдати пляму, що з’явилася на плані місцевості

Зібравши останні цінності родини, вона закладає їх у ломбарді й на виручені гроші купує в садівника кущі бузку. Чоловік не міг неї вмовити залишитися будинку, вона поїхала за місто разом з ним, «гаряче метушилася й заважала робітником» і не заспокоїлася, поки все не було посаджено. Перемогу чоловіка вона сприймає як свою власну, змушуючи його розповісти все в дрібних подробицях, цікавлячись всіма деталями. Герої йшли додому, «тримаючись за руки й безупинно сміючись».

Звичайно, сила любові допомогла Вірі зробити для чоловіка всі, щоб перебороти негоди. Її характер більше енергійний, діяльний. «Вона привчилася зустрічати кожну невдачу з ясним, майже веселою особою». Вона самовіддана й вірна своєї любові, і для Миколи Алмазова велике щастя, що такий вірний і відданий йому людина є в нього життя

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы